Alfa Romeo 147: Prednosti i mane

Alfa 147, nasljednica modela 145/146, na tržište je stigla s titulom Europskog automobila 2001. godine. Početna kvaliteta je bila sasvim solidna, ali prve su serije imale i neke ‘dječjie bolesti’. Problema je bilo s propusnim hladnjakom i rashladnim crijevima, propuštanjem brtvila glave motora, upravljačkom elektronikom, otkazivanjem automatskog i ručnog mjenjača te otpuštanjem crijeva turbopunjača. EURO Ncap crash test je dodijelo samo 1.5 zvijezdicu ovom modelu, tako je loša bezbednost najgora mana ovog modela.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA, POSTAVI PITANJE (KLIKNI OVDJE).

aca-todorovic-urednik

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

Po VW Golf i Passat u Njemačku

Rabljeni Passat koji nije za preporuku

2-testovi-automobila-960x160px-1

Alfin kompakt, kojeg je 2010. zamijenio pola broja veća Giulietta, ipak se zadržao u prosjeku klase po broju kvarova. Premda mnogi ne vjeruju Alfinoj limariji, 147-ice su postojanije i izdržljivije od Opelovih i VW-ovih modela, te je hrđa rijetkost.

Kod prvih je serija lambda sonda odlazila nakon 60.000 – 80.000 km, a problema je bilo i s MAP senzorom (davačem tlaka usisnog zraka).

alfa_romeo-147jpg

Benzinci nisu baš najpouzdaniji. Oni su nezgodni jer imaju dvije svjećice po cilindru (Twin Spark), jednu normalnu i jednu manju, a komplet od osam NGK svjećica stoji 150 eura.

Turbodizelaš 1.9 JTD, koji je u prvoj seriji imao 105 KS, bolji je od Volkswagenovog 1.9 TDI motora, kada je kvaliteta i pouzdnost u pitanju.  Elektronika je vlo dobra, i pouzdana, iako mnogi koji nisu imali ovaj model tvrde bezrazložno da je osijetljivija od mehanike.

kokpit-147

Istina je da najviše smeta često pregaranje žarulja, boljka većine talijanskih auta, zbog previsokog napona instalacije. Ali žarulje pregaraju i na novim Mercedesima.  Zamijena nije komplicirana, a ni skupa.

Kod modela proizvedenih od 2004. možete izabrati osnovnu verziju sa 120 KS ili snažniju sa 150.

147-rabljena

Pouzdaniji motor je onaj od 120 KS. Ima jedno bregasto vratilo i osam ventila, što je bolje nego dva bregasta vratila (DOHC) i 16 ventila, u snažnijoj verziji, kada kupujete rabljeni auto star 10 godina, sa preko 250.000 km.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA, POSTAVI PITANJE (KLIKNI OVDJE).

Manje dijelova znači manje potencijalnih mjesta kvara, a to, uz manju snagu, znači veću pouzdanost i trajnost. Time je i održavanje jeftinije. Kod tog je dizelaša nije problem ni zamašnjak podijeljenih masa, jer on retko strada, čak i ako se često vozi u ritmu ‘stani-kreni’.

alfa-147-interior-car

Problemi s brizgaljkama i visokotlačnom pumpom su zaista rijtetki. Uglavnom su posljedica lošeg goriva, pa vodite računa gdje gasipajte. Kupujte orginalne filtere  goriva.

I kod ovog motora važi isto što i za svaki drugi common-rail motor: Motor treba u leru raditi mirno te ravnomjerno, a ne smije dimiti. Treba uvijek provjeriti hvata li spojka bez trzaja te ima li ‘lufta’ u prednjem ovjesu.

Najosjetljiviji sklop Alfi 147 su prednje vilice, ali i to je u prosijeku “Golf” klase. Problema može biti i sa stražnjim ovjesom, pogotovo sa selen blokovima. Najprije stradaju selen blokovi (gumeni oslonci), što se prepoznaje po škriputanju u podvozju, a potom se počinju osjećati vibracije i lupanja. To je znak da su kuglasti zglobovi dobili zračnost (‘luft’) te da ih treba mijenjati. Ako se prednji ovjes želi stručno popraviti, treba zamijeniti gornje i donje vilice (ramena) na obje strane (dakle u kompletu) te popravak stoji oko 400 eura. Tada je preporučljivo provjeriti i prednje amortizere, ležajeve i diskove.

Foto: Njuskalo.hr

rabljena-alfa

Ovo je rijedak model gdje je kupnja benzinca rizičnija od kupnje dizelaša. Niska cijena ovog modela mami mlade, novopečene vozače, ali i dizajn, problem je što je čvrstoća karoserije upitna, ili bolje reći loša. Ni jedan auto u klasi nije tako loše prošao crash test. Jedna Dacija Logan je dva puta bezbednija.

Dajte mi savjet: Benzinac , dizelaš ili plin?

Pitanje iz Austrije: Što kupiti – Nov ili rabljeni?

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA, POSTAVI PITANJE (KLIKNI OVDJE).

Po VW Golf i Passat u Njemačku

Rabljeni Passat koji nije za preporuku

Rabljeni Golf dobra kupnja?

Kako kupiti rabljeni auto

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Servis turbo punjača

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

Rabljeni: Seat Leon TDI

Rabljeni: Opel Vectra

Upozoravamo: Zrak u sistemu

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

2-testovi-automobila-960x160px-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *