Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Prije su se rabile brtve načinjene od azbestnih materijala, koje su bile kompresibilnije od današnjih i mogle su tolerirati veće nepravilnosti na površini glave i bloka motora. No azbest je zabranjen, a i zahtjevi za glatkoćom površina, kao i temperatura izgaranja su u međuvremenu znatno narasli,

Servis turbo punjača

logo-tst-hr

Danas se koriste dvije vrste brtvi glave motore: kompozitne ili takozvane obične te brtve MLS (Multi Layer Steel), odnosno višeslojne čelične brtve, koje nude viši stupanj brtvljenja, pa je moguće uz manju silu pritezanja dozvoliti više pritiske pri sagorijevanju. Kod modernih motora, brtvu glave u pravilu ne treba mijenjati za vijeka trajanja motora – ona može izdržati 300.000 km i više.

U Hrvatskoj, dileri uglavnom nude rabljena vozila sa realnih 300.000 km (iako tvrde da njihova auta imaju originalnu servisnu knjižicu), pa imajte na umu da ćete morati raditi i brtvu motora, po kupnji razume se.

Osim što spaja samo srce automobila, glavu i blok motora, pa trpi izuzetno visoke tlakove i temperature, brtva glave motora služi i kao svojevrsni osigurač i indikator – ne puca sama od sebe, nego prva popusti kao posljedica nekog drugog kvara na motoru. Dakle, troškovi tek kreću sa brtvom glave.

brtva-glave

Brtva motora stoji 100 do 200 kuna za popularne modele niže klase. Puno više od brtve, pak, stoji rad majstora, s obzirom na to da on traje do osam sati. Serviser, naime, prvo treba odvojiti od motora sve sustave, što je kod modernih motora može biti vrlo složen posao, ispustiti sve tekućine, otvoriti glavu, skinuti je te je strojno obraditi.

Na pripremljenu glavu potom slijedi postavljanje nove brtve, stezanje vijaka po zadanoj proceduri te sastavljanje motora. A to stoji i do 1500 kuna, pa se, kad se motor već otvara, isplati pritom zamijeniti i sve ostale brtve motora, ali samo pod uslovom da je sve ostalo na autu u odličnom stanju. U suprotnom, kupite rabljeni motor koji mnogi u Hrvatskoj nude sa garancijom.

Na tržištu rezervnih dijelova vlada kaos. Nepouzdane brtve iz Kine, Koreje ili Tajvana, nude svi, a i danas su mnogi veliki prodavači i kod nas dobro zarađuju. Jeste uveden međunarodni standard kvalitete ISO TS 16949, koji su prihvatili svi vodeći proizvođači automobila na svijetu. Tim se standardom navodno garantira točno određena razina tolerancije u kvaliteti, ali to u praksi nije uvek tako.

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Servis turbo punjača

logo-tst-hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *