Čitaoci pišu: Volim svoju VW “bubu”

Imam jednu VW “bubu” već dvadeset godina i koristim je isključivo za vlastito zadovoljstvo. Poklon od mog pokojnog oca i ostavština za moje klince. Masovna proizvodnja je unazadila donekle kvalitetu.

Najveći uspjeh duguje američkom tržištu na kome se stidljivo pojavila negdje 1949 godine sa tek par primjeraka, da bi u narednih desetak godina doživjela pravi bum koji se samo nastavio do kraja sedamdesetih.

100 noviteta 2016. stiže u Hrvatsku

N1-automobili-960x160

logo-tst-hr

Poseban vjetar u leđa je bubi dala hipi generacija koja je mogla koristiti auto koji je u prosjeku trošio polovicu goriva u odnosu na tadašnje američke automobile. Popularnost je ležala u još dva faktora: njezina nevjerojatna jednostavnost je doprinosila činjenici da se zbog toga malo kvarila i lako održavala i drugo, Nijemci su zaista kvalitetno izrađivali sve automobile, pa i taj auto.

bube-testovi-net

Auto ima neobičnu povijest i prije nego što je nastao: konstrukcija je u velikoj mjeri zapravo unaprijeđena konstrukcija Tatre koju je Porše preuzeo. Drugo, kao “narodni auto” je prodavana putem štednih markica u jako velikom broju primjeraka, a da nijedan nije isporučen pošto se tvornica orijentirala na vojne inačica Kibelvagen i Švimvagen (amfibiju) pošto je vrlo brzo nakon predstavljanja Kdf Wagen-a 1938 godine, izbio rat.

Foto: Goran Dobričić

moja-buba

Nakon rata, nastavlja se s kuriozitetima: priča o spašavanju tvornice u fokus stavlja britanskog bojnika Ivana Hirsta koji je zaslužan i za obnovu razrušene tvornice i početak proizvodnje u Wolfsburgu nakon što je za potrebe britanske vojske osposobljena i korišteno par primjeraka Kommandeurwagen-a, zapravo vojne inačica.

Fenomenalan marketing u poslijeratnim godinama, mala potrošnja za to vrijeme jednostavno održavanje i kvalitetne komponente su uzne Folkswagen koji je na bazi ovog automobila izrađivao još nekoliko modela.

Foto: Wikipedia

buba-jeans

Među vrednije spadaju Hebmueller kabrioleti koje je radila spomenuta radionica, a nastradavši u požaru, brojka se zaustavila na nekih 700-ak vozila. Danas među vrednije modele spada i čuveni kombi koji je evolucija bubine konstrukcije, s kojom dijeli motore.

autostadt-wolfsburg

Ovako je izgledala “buba” kabrio iz 1965.godine. Dopada vam se?

Ima još tu dosta da se napiše, ima ljubitelja, ali i “mrzitelja”, međutim činjenica jest da je među modelima koji su se najduže proizvodili (sa minimalnim ili nikakvim izmjenama se radila gotovo 65 godina – od 1938 do 2003) i da je dostigla nevjerojatnih oko 23 milijuna komada tijekom tog razdoblja, prestigavšti Ford model T s oko 15 milijuna. Neko vrijeme ju je Toyota Corolla dostizala i trebalo bi da je Toyotin model sada na prvom mjestu, međutim evolucija tog modela i Bube su dvije priče.

Kao svaki ostrašćeni ljubitelj zaboravio sam mane smile emoticon. Limarija, zbog mnogo spojeva, lako zadržava vodu i lako trune. Drugo, specifičan sustav grijanja, kad jednom popusti, traži kompletnu popravak ili će svi putnici uživati u mirisu benzina spaljenog smile emoticon. Ne bih se upuštao u raspravu o sigurnosti i sličnim modernim standardima jer je ovo ipak vozilo konstrukcijski staro preko 70 godina, tako da njene vozne karakteristike nisu ni blizu čak i lošim modernim automobilima.

Također, potrošnja je prilično velika za današnje uvjete, ali ne zaboravimo i to da su to motori koji uglavnom iza sebe imaju jako puno kilometara; vjerujem da bi putpuno rekonstruisan ili čak nov motor (s katalizatorom; pošto se još mogu naći) mogao troši do 7-8 litara u prosjeku

Tekst: Goran Dobričić.

PROČITAJTE JOŠ:

TESTIRALI SMO: Jaguar XF 2.2d

TESTIRALI SMO: Toyota Corolla 1.4 D-4D

TESTIRALI SMO: Toyota RAV4 2.2 D-4D AWD Executive

BMW M4 GTS najpapreniji je M u povijesti

Mercedes-Benz C-klasa Coupe

logo-tst-hr