Dunlop Sport Maxx RT2: Vrhunski pneumatik!

Dunlop je predstavio svoju novu vrhunsku ljetnu gumu Sport Maxx RT2, koja se odlikuje izvrsnim prianjanjem i upravljivošću, a na trkaćoj stazi postiže brže vrijeme kruga od svoje prethodnice.Guma je inače nasljednica modela Sport Maxx RT, dobitnika brojnih nagrada, a razvijena je na osnovi bogatog Dunlopovog iskustva s utrka izdržljivosti i u skladu s Dunlopovom filozofijom “Forever Forward”, koja podržava uzbudljive doživljaje u vožnji.

ADAC: najbolje ljetne gume 2016.

logo-tst-hr

Neovisni usporedni testovi koje je proveo TÜV SÜD pokazali su da je predstavljena guma prava stručnjakinja kod prianjanja i preciznosti pri upravljanju, a posljedično se odlično ponaša u situacijama koje zahtijevaju veliku izdržljivost. Na mokroj stazi postigla je 1,3 posto brže vrijeme kruga i dokazala 4,1 posto bolju upravljivost na suhoj cesti od prosjeka četiriju glavnih konkurentskih guma. Na osnovi testiranja koje je provela DEKRA pokazalo se da guma Sport Maxx RT2 u usporedbi s prosjekom glavnih konkurentskih guma na najopterećenijoj osovini postiže čak 34 posto manje habanje.

Izuzetne značajke nove gume već je prepoznao proizvođač trkaćih automobila Radical i izabrao je za standardnu opremu modela 2016 RXC Turbo, koji se smatra jednim od najekstremnijih cestovnih automobila.

Raspon dimenzija gume Dunlop Sport Maxx RT2 kreće se od 17 do 21 palca, od toga ih je 80 posto dostupno od ožujka 2016.

Glavne tehničke značajke gume:

  • Mješavina gaznog sloja s prianjajućom smolom osnovanoj na smoli kaučukovca za optimalno prianjanje na mokrim i suhim cestama.
  • Veliki rameni blokovi omogućuju bolje prianjanje gume u zavojima od prethodnice.
  • Blokovi za učinkovito kočenje doprinose kraćem zaustavnom putu u usporedbi s prethodnicom, osobito kod velike brzine.
  • Traka kordne konstrukcije s izuzetnom vlačnom čvrstoćom osigurava bolji osjećaj ceste i veću preciznost pri upravljanju u usporedbi s prethodnicom. Inspiraciju za to poboljšanje Dunlop dobio je nakon pobjede na najzahtjevnijoj utrci 24 sata Nürburgringa.

ADAC: najbolje ljetne gume 2016.

TESTIRALI SMO: Ferrari F430

Rabljeni: Fiat Croma – Mane i prednosti

Rabljeni Ferrari 599 GTO: 795.000 eura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *