EGR Ventil: Sve o njemu

Egr ventil se može pronaći na vozilima novije proizvodnje. Naziv dolazi od engleskih riječi Exhaust Gas Recirculation, u slobodnom prijevodu ‘recirkulacija ispušnih plinova’. Ova vrsta  ventila koristi se u automobilima na benzin i na dizel.

On radi tako da dio ispušnih plinova iz motora preusmjerava natrag na cilindre u motoru. On smanjuje emisiju dušikovih oksida, a ovim se postiže to da temperatura prilikom sagorijevanja ne prelazi 1800 stupnjeva Celzijevih koji su optimalni za sagorijevanje, a ako temperatura naraste više, stvaraju se dušikovi oksidi. Dakle, mogli bismo reći da egr ventil igra važnu ekološku ulogu. Da bi ova vrsta ventila dobro radila, motor mora biti dobro ugrijan te on ne radi dobro kada je motor hladan, zbog čega onda u tom stanju dolazi do čestog ‘trokiranja’ dok se sustav ne ugrije. Kada pravilno radi, emisija štetnih plinova smanjuje se za čak 30%.

Većina modernih motora danas treba imati ovu vrstu ventila kako bi susrela ekološke standarde koji su iz godine u godinu sve zahtjevniji.

Najpouzdaniji rabljeni

2-testovi-automobila-720x160px-1

Količina ispušnih plinova razlikuje se kod benzinskih i dizelskih motora, kod benzinskih može iznositi  20, a kod dizelskih i 60 posto.Zanimljivo je da se u leru isključuje povrat ispušnih plinova.

Najveći problemi s egr ventilom nastaju kod dizelskih motora, a gotovo pa nikada kod benzinaca. Kod dizela dolazi do začađenja, odnosno nakupine čađe, koja je zapravo nakupina elementarnog ugljika koja je normalan produkt izgaranja, u manjoj ili većoj mjeri.

Ono što kod dizelskih motora uzrokuje začađenje su veoma česte vožnje na kratkim relacijama (gradska vožnja), pohabane vodilice na ventilu, ako je razina ulja u motoru previsoka, ako je turbopunjač neispravan, ako se ulja i filtri ne mijenjaju redovito, ako je neispravan odušak uljnog korita, istrošeni klipovi i karike te ako se koristi polusintetičko ili mineralno ulje umjesto sintetičkog.

Zna se dogoditi da je povratni tlak u ovoj vrsti ventila previsok, a to utječe na njegovo otvaranje, pri čemu se membrana može sasvim uništiti, što u konačnici dovodi do potpunog uništenja čitavog ventila.

Kada se sumnja da nešto ne valja s njim, na to može ukazati boja kućišta koja postaje plava. Ipak, najbolje je skinuti ga i rastaviti kako bi se točno odredio kvar.

Neki od vozača se odlučuju na skidanje ove vrste ventila kako bi automobil dobio na snazi. Međutim, treba znati kako ovo može postati problem kod prolaska na tehničkom pregledu, točnije na eko testu, a stavljanje i skidanje ovog ventila nije nimalo jednostavno.

Zapravo se i ne radi o skidanju i stavljanju već o blokiranju i deblokiranju, neki to još nazivaju i začepljavanjem i odčepljavanjem ove vrste ventila. Kako bilo, ako vam je mehaničar ukazao na probleme s ovim dijelom na vozilu, ili ste sami shvatili o čemu se radi, najbolje je prvo probati očistiti ga pa ako to ne ide, onda ga zamijeniti novim.

Kvar na ventilu ne znači odmah kupovinu novog, koja nije nimalo jeftina. Ovisno o tipu motora ventil EGR stoji od 700 do 2500 kuna, a kad tome pridodamo stručne ruke trošak se s lakoćom penje i do 4000 kuna. Srećom, u većini slučajeva problem se može riješiti čišćenjem.

Auto će zbog toga ostati nešto duže u radionici, ali dobro obavljen posao jamči rezultat usporediv s novim ventilom i ukupni trošak u većini slučajeva debelo ispod 1000 kuna. No, ako je došlo do oštećenja elektromotora koji pokreće ventil, jedino rješenje je zamjena.

Postoji i mogućnost isključivanja, odnosno blokiranja kanala ventila, što je bez većih problema primjenjivo kod starijih modela koji imaju mehaničke sustave bez elektronske kontrole povezane s motorom. Moguće je i kod modernih automobila, ali tad treba promijeniti i software. U suprotnom može doći do još veće štete. No, ta opcije nije preporučljiva s obzirom na to da bez ventila ERG motor teško da će biti u stanju ispuniti ekološke norme.

Najčešći uzroci neispravnosti:

učestale vožnje na kratkom relacijama

• neispravnost u sustavu oduška uljnog korita
• neispravan turbopunjač
• neredovita izmjena ulja i filtra
• korištenje ulja neodgovarajuće kvalitete
• pohaban motor (klipno-cilindarski sklop)
• previsoka razina ulja u motoru
• pohabane vodilice ventila

Ako je povratni tlak u ispušnom sustavu previsok, pri većim opterećenjima kod dizel motora EGR ventil se može sam otvoriti. Zbog toga će izgorjeti membrana i ventil će se uništiti. Prepoznatljiv znak ove greške je promjena
boje na kućištu ventila (poplavi)

Prigovori vozača:

• ispušni plinovi ulaze u prostor motora
• motor se vraća na rad u slučaju nužde (safe mode)

• rad na praznom hodu nije pravilan
• podrhtavanje
• nedovoljna snaga

Moguće posljedice:

• ventil je deformiran i ne može se do kraja zatvoriti.

• slijepi čep na tijelu ventila ima rupu ili ga nema. Ispušni plinovi izlaze nekontrolirano
• u ekstremnim slučajevima prirubnica ventila može se oštetiti taljenjem.

Najpouzdaniji rabljeni

2-testovi-automobila-960x160px-1

Kako kupiti rabljeni auto

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Servis turbo punjača

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

Rabljeni: Seat Leon TDI

Rabljeni: Opel Vectra

Upozoravamo: Zrak u sistemu

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

golf-rabljeni

logo-tst-hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *