Električni Kia Soul EV pobjednik Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Električni Kia Soul je s vozačem Ivanom Cvetkovićem pobjednik ovogodišnjeg Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016, gdje su se hrvatskom turističkom rutom natjecala isključivo električna vozila u konkurenciji od ukupno 32 vozača, koji stižu iz čak 10 zemalja.

logo-tst-hr

– Vozač Ivan Cvetković s Kia Soul-om EV pobjednik u konkurenciji 32 vozača
– Kia Soul EV jedino električno vozilo sa 7-godišnjim jamstvom

Električnog Soula EV vozio je poznati automobilski novinar Ivan Cvetković iz magazina Auto motor i sport, koji je inače zajedno s Markom Tomcem nositelj Guinnessovog rekorda u štedljivoj vožnji.

Namjera projekta je da se podigne svijest o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju u Hrvatskoj. Konkurencija je bila zaista žestoka, a uz domaći Rimac Concept One tu su bili i Tesla S, e-Mercedes, Renault Zoe i E-Beetle.

Ivan Cvetković

ivan-cvetkovic

Rally, dug oko 1.000 kilometara, krenuo je iz Rovinja, preko Poreča, Motovuna, Buzeta, Opatije, Senja, Starigrada, Zadra, Šibenika, a konačni cilj utrke bio je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Kia Soul dosad je osvojio mnoštvo nagrada za dizajn, a zbog ikoničnog izgleda plijeni pozornost. Kia je kao marka među prvima u svijetu u očuvanju okoliša po Interbrandovoj ljestvici 50 najboljih globalnih zelenih marki, više od 12 modela osvojilo je certifikat zaštite okoliša, nova generacija Kijinih motora smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisiju štetnih plinova, stoga ne čudi odličan rezultat.

Kia Soul EV, čiji je doseg u realnom prometu oko 150 kilometara odnosno 200 u idealnim uvjetima, jedino je električno vozilo koje nudi 7-godišnje jamstvo koje vrijedi za cijelo vozilo (naravno i na baterije), a Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je još jedan dokaz Kijine kvalitete.

Više o Kijinoj kvaliteti na: http://www.kia.hr/kvaliteta

#KiaPrvaUKvaliteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *