Eurodizel najjeftiniji u zadnjih šest godina

Četvrti tjedan zaredom padaju cijene dizelskih goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela od utorka je jeftinija za 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,14 do 7,17 kuna, ovisno o kompaniji.

N1-automobili-960x160

Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) cijenu ove vrste goriva spustili su nadomak pshološke granice od 7 kuna (prodaje ga za 7,03 kune). U posljednja četiri tjedna, litra eurodizela pala je ukuno 49 lipa čim je spremnik od 50 litara u tom razdoblju pojeftinio 24,5 kuna. Ujedno, ovo je najniža cijena litre eurodizela od kraja prosinca 2009. godine. Izvor: N1 Hrvatska

Cijene benzinski goriva u utorak se nisu mijenjale, litra eurosupera 95 se tako prodaje u rasponu od 8,49 do 8,51 kunu, ovisno o komaniji.

Vozači koji koriste autoplin nemaju baš razloga za zadovoljstvo. Naime, prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva utorak je porasla simoličnu 1 lipu i sada se na većini postaja prodaje po cijeni od 3,59 kuna.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj, prvenstveno dizelskih, posljedica je pada cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od oko šest posto u odnosu na tjedan prije. Također, tečaj dolara pao je oko 0,1 posto, piše cijenagoriva.info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *