FIAT PUNTO DOBIO NASLJEDNIKA: FIAT Argo!

Objavljene su službene slike Fiata Argo. Riječ je o modelu koji će zamijeniti Punto, ali prema prvim najavama poznato je kako će inicijalno biti dostupan za tržište Brazila. Upravo je na tom tržištu razvijan i dizajniran. Zasad nije poznato hoće li ovaj model stići na europsko tržište, međutim prema službenim slikama Argo se ističe prilično “europskim” dizajnom, pa se nadamo kako će se u Fiatu odlučiti i europskim kupcima ponuditi nasljednika Punta.

Vodič za kupnju rabljenih vozila – prvi dio

Ni novi Fiat Tipo se ne proizvodi u Italiji već u Turskoj pa je dosad već jako dobro primljen na tržištim EU, pa bi prema tome i novi Argo bez problema mogao biti globalni model iz Brazila. Fiat je u ovoj klasi uvijek imao uglednog predstavnika i bestsellera još od modela Uno te Punta kroz tri generacije koji od posljednjeg Punta EVO iz 2010. nema pravog nasljednika. Možda je baš sada vrijeme za nasljednika jer u klasi  Fiesta “ubija” na europskim tržištima kao najprodavaniji auto u prvom kvartalu 2017., nova Seat Ibiza upravo kreće u Europi, osvježena Toyota Yaris je već ovdje, kao i od nema dugo i Citroen C3 te od jeseni i potpuno novi VW Polo, i čekaju se još samo Talijani.

Argo je prema prvim informacijama dug oko 4 metra, a nudi prtljažni prostor od 300 litara. U ponudi će se naći 3 paketa opreme: Attractive, Essence i Sporting. Model na objavljenim službenim fotografijama ističe se 17-inčnim naplacima i crvenim detaljima na braniku, pa pretpostavljamo kako je riječ o HGT verziji koja razvija 139 KS. Naravno, u ponudi će biti i slabiji motori, pa tako početni model ispod poklopca ima 1,0-litreni motor snage 77 KS.

Stepenicu više predstavlja 1,3-litreni četverocilindraš koji razvija 109 KS.Budući da je Punto u Europi i više nego popularan, njegov nasljednik Argo mogao bi ponoviti taj uspjeh, naravno u slučaju da se u Fiatu odluče ponuditi ga europskim kupcima…

Kupnja ili prodaja novog Alfa Romeo modela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *