Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

Kupili ste rabljeni auto nekoliko godina star, naravno sa dizelskim motorom. I ranije ste vozili aute sa common-rail agregatima, ali sada, novije generacije imaju filtar čestica čađe, koji će dakako i vama zagorčavati život. Saznajte i zašto.

Oznake na gumama

logo-tst-hr

Oni brižniji vlasnici automobila s dizelskim motorima opremljenih filterima čađe primijetili su da se kod njih razina ulja s vremenom ne smanjuje već povećava.  Neki će pomislite da je to sjajno! I zaključiti da motor ne troši ulje! Ali da li je zaista tako?

Razina ulja se u motoru s vremenom povećava ako imate ovaj filter! Kad takav automobil odvezete u servis, uslijediće šok kada vam ovo saopšte : U ulju je gorivo! To može biti opasno, i jedini je lijek sratiti servisne intervale.

nivo-ulja

Sasvim je nešto drugo ako sipate više ulja nego što je potrebno u benzinski ili dizelski motor koji ne dižu razina ulja. Ako ste preko maksimuma dolili 1/5 (dakle 20 posto) količine između oznaka min i max na mjernoj šipki to nije problem i možete bez problema voziti i motor će u nekoliko tisuća kilometara potrošiti višak ulja. U pravilu je bolje da motor ima malo više, nego manje od normalnoga, ali nemojte pretjerivati, i ulje mjenjajte redovito.

Ako baš pretjerate, e to je onda nešto drugo. Pretjerana količina ulja probija u cilindre – izgaranjem ulja – ispušnih plinovova ima mnogo više , nastaje garež, što će se najgore reflektirati na katalizator – u najgorem slučaju mogao bi se dobro začepit od gareži.

Problem je i sa odušnim crijevom kojim se odvode uljne pare iz kartera u usis, jer tuda se može ubacit i nešto ulja u usis, pa u cilindre, pa eto još gareži, a to se pogotovo može desiti kod vožnje na nizbrdici!

Kod dizelskih motora još je veća opasnost jer može doći do oštećenja filtera čađe, punjenja usisnog kolektora uljem i izazivanja hidrauličkog udara u motoru. Kad ulje iz kartera dospije u komoru za izgaranje, motor počinje sam od sebe nekontrolirano ubrzavati, jer se motorno ulje u komori za izgaranje ponaša slično kao dizelsko gorivo. Tad motor prestaje reagirati na papučicu gasa, ne može se zaustaviti isključenjem paljenja (kontaktnim ključem) te se doslovce može razletjeti.

Ali sve ovo vrijedi kada ulijete litar viška.

Servisne intervale skratite po potrebi, ako se vozite uglavnom po gradu.

Manjak ulja je mnogo opasniji!

Kad se razina ulja spusti ispod minimuma, nastaje opasan manjak koji se prepoznaje po paljenju lampice tlaka ulja. Zato redovito provjeravajte razinu ulja!

Kada imate malo ulja u karteru, lampica se najprije pali pri naglom kočenju ili u vožnji zavojima, jer inercijske sile izguraju ulje prema stijenki kartera, pumpa za ulje usisava zrak i pali se lampica ulja.

Kad se situacija stabilizira, uljna pumpa opet normalno usisava ulje. Nije dobro kad motor povremeno ostaje bez potrebnog tlaka ulja, odnosno podmazivanja.

Manjak ulja u motoru štetan je jer se mala količina ulja više zagrijava od normalne količine. U maloj količini ulja veća je koncentracija nečistoća i krutih čestica, što svakako ne pogoduje motoru. Najpogubnije stanje nastane kad se razina ulja toliko snizi, da pumpa za ulje nema što usisavati pa lampica stalno gori. Tada tlak ulja pada na nulu i podmazivanja nema.

Oznake na gumama

logo-tst-hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *