Gumagate oznake na pneumaticima veća su prevara od muljanja s emisijom NOx

Nova afera na pomolu. GUMAGATE oznake na gumama veća su prevara od muljanja s emisijom NOx.  ADAC opet otkriva istinu. Oznake na gumama lažne. Jeftini pneumatici su itekako opasni po život!

Pitanje iz Splita: Da li Volvo XC60 vrijedi 39.000 evra?

logo-tst-hr

Nedavno objavljen test zimskih guma njemačkog ADAC-a pokazauje da grafičke oznake na gumama, propisane Uredbom o standardiziranom označavanje guma u Europskoj uniji na snazi od 1. studenoga 2012., nemaju veze sa stvarnošću. A time se ne šteti kao u slučaju emisije NOx samo ekologiji, uz tek dalekosežan utjecaj na ljudsko zdravlje, nego se izravno ugrožava ljudske živote.

Testiranja su pokazala sve i svašta, no najviše šokira da oznaka za ponašanje na mokrom kolniku, jedna od tri obavezne na naljepnici.

Zaustavni put gume oznake B nipošto nije uvijek kraći barem 3 metra, pa se samim time ruši i čitav koncept označavanja od A do F, pri kojemu bi kod brzine od 80 km/h vozilo s gumama oznake F trebalo imati 18 metara duži put kočenja od gume oznake A.

Kako to izgleda u praksi pokazuje upravo testiranje koje potisuje ADAC, gdje su u dimenziji 205/55 R16 samo Continental ContiWinterCOntact i Yokohama W.drive V905 prošli bez zamjerki. Tako su Goodyear UltraGrip 9, Michelin Alpin 5 i Semperit Speed-Grip 2 kiksali su samo na suhoj cesti, dok je Bridgestone Blizzak LM001 bio najgori ledu, iako je inače u zlatnoj sredini.

Foto: Branka Todorović Testoviautomobila.net, Najboljiauto.com

focus-a-todorovic

Pri testiranju se čak pokazalo da se neke gume oznake C zaustavljaju bolje od guma oznake B. Tragično je koliko su neki pneumatici loši: na mokrom kolovozu prilikom kočenja s 80 na 20 km/h Continentalovim gumama je trebalo čak 13 metara manje od Mentora. Zato ne kupujte jeftine i loše gume! 

Vodeći proizvođači poput Continentala ili Pirellija na svojim internetskim stranicama otvoreno upozoravaju da EU oznaka nipošto ne pružaju informaciju kao nezavisna testiranja, gdje se ocjene temelje na čitavom nizu detalja, od kočenje na mokrom i suhom, do ponašanja na snijegu i poledici, u zavojima.

Koji je bolji: Astra H ili Focus II?

logo-tst-hr