Kako kupiti rabljeni auto

Kupnja rabljenog automobila je poslije kupnje stana najvažnija obiteljska investicija, ali i najrizičnija.  Kupnja rabljenog automobila je financijski gledajući racionalna odluka, pogotovo kod automobila starosti do tri godine i koji su realno prešli do 60.000, 80.000 km i dobro uščuvani, naravno ukoliko godišnje prelazite do 20.000 km. Ako se vozite puno više od toga, prednost ipak treba dati novom automobilu, pre svega jer je rabljeni auto uvek rabljeni auto, i sa njim uvek rizikujete. Foto: Njuskalo.hr

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Kako uočiti neispravnost amortizera?

logo-tst-hr

Prije nego što kupite rabljeni automobil, provjerite postoji li zabilježba da se ne smije prodati. Ako postoji, tad je auto ovršen i onaj tko kupi može ostati bez auta!

Porezna uprava masovno stavlja zabilježbe na automobile građana koji nisu platili svoja dugovanja. Mnoge od njih već su prodali na javnim dražbama. U ovakvoj situaciji oni koji kupe rabljeni automobil mogli bi zapravo ostati i bez vozila i bez novca.

Inače, policija takve zabilježbe stavlja po nalogu Porezne uprave ili Fine, javnog bilježnika, suda. Tada pismeno pozivaju vlasnika vozila da dođe s prometnom dozvolom u koju stave zabilježbu (u prostor gdje se pišu napomene). Međutim, ima građana koji se na takav poziv ne odazovu, pa u prometnoj dozvoli ništa ne piše. U toj situaciji kupac polovnog vozila ne može znati da postoji ovrha te s vlasnikom odlazi javnom bilježniku, potpiše kupoprodajni ugovor, plati i ode u policiju prijaviti se kao novi vlasnik. Tu slijedi šok – u policijskoj evidenciji postoji zabilježba i ne može ga prebaciti na sebe jer taj automobil u bilo koje vrijeme može završiti na javnoj dražbi.
izborom rabljenog automobila štedite mnogo, a novce možete usmjeriti na neku drugu, pametniju potrošnju, npr. putovanja, edukaciju ili jednostavno uštedjeti za druga vremena. Problem je što je jako teško pronaći dobar rabljeni auto.

a-todorovic-urednik-testoviautomobila.net

Ključni rizici pri kupnji rabljenog automobila

1) Ušminkani auto za prodaju s lošim motorom

Rabljeni automobili često izgledaju gotovo kao novi. Sav polakiran prosto se sija! Otvorite haubu, a tamo kao da je došao iz tvornice. Kaže prodavatelj da on to tako održava, međutim to je uvek klasična zamka jer je motor na izdisaju, vitalni skupi dijelovi automobila u kritičnom stanju, te je jedini način da se auto dobro proda da se polakira, kemijski očisti, motor opere i ispolira kako bi to bio adut za prodaju. Iskreni prodavatalj, koji prodaje auto sa ispravnim motorom, nikada ga neće oprati, jer mu je to jedini, i pravi dokaz, da sve britvi kako treba, da nigde ne curi ulje, ili druge tekućine.

2) Ilegalno podrijetlo automobila

U Hrvatskoj još uvijek je velik broj ukradenih automobila te kupnja takvog automobila otvara bezbroj financijskih problema, ali i neugodnosti s policijom dok dokažete da nemate veze krađom i eventualnom narudžbom takvog automobila. U tom slučaju gubite sav novac koji ste dali za taj auto, pa je ovo sigurno najgora moguća situacija koja vam se može dogoditi. Po nekim statistikama broj ukradenih automobila u regiji se kreće više od 10.000 godišnje, pa se po tome stvarno možda igrate na sreću kada kupujete rabljeni automobil od privatnih preprodavatelja, posebice kada je reč o VW-u, Mercedes, BMW-u, Audiju. Toyote,  Nissani ili Chevroleti se jako rijetko kradu.

3) Varanje na kilometrima
Varanje na kilometrima je najčešći oblik prijevare u autobranši. Budući da se još ne smatra kaznenim djelom, u Hrvatskoj je vrlo česta pojava, pa velik broj kupaca u Hrvatskoj kupuje automobile s lažnim stanjem kilometra.  Preko 70% vozila u Hrvatskoj ima vraćenu kilometražu.

Hrvatski autoklub (HAK) stalno upozorava kupce rabljenih vozila na stalnu pojavu smanjivanja broja prijeđenih kilometara kako bi se skuplje prodao rabljeni automobil i nelegalno zaradio ekstra profit.

Činjenica je da se automobili koji imaju više od 200.000 km jako teško prodaju i ako se prodaju da im je cijena niža za preko 20%, što je razlog da se ova prevarena radnja razvila značajno u RH, BiH i Srbiji.

Naravno, kao što sam napisao, Hrvatski zakoni još ne predviđaju adekvatnu kaznu za ovu aktivnost, nego se izigranim kupcima prepušta samostalno istjerivanje pravde u dugim i neizvjesnim privatnim tužbama. Uspjeh takvih tužbi je zanemariv.

4) Financijski problemi zbog nepodmirenih dugova na automobilu

Često se automobili prodaju pod ovrhom i s dugom prema banci i leasing kući. U slučaju da se dobro ne utvrde činjenice i stanje duga po automobilu te način podmirenja prema banci ili leasing kući, riskira se oduzimanje automobila od strane policije.

Foto: Testoviatomobila.Net

testoviautomobila.net

Potencijalnom kupcu vozila mogu se dati određeni podaci koji se nalaze u evidenciji registriranih vozila ministarstva samo uz izričit pristanak vlasnika vozila, jer je riječ o njegovim osobnim podacima.

Podatke daje policijska uprava/postaja u kojoj je vozilo registrirano – kažu u MUP-u i napominju da i Financijska agencija (Fina) vodi evidenciju o vozilima na kojima je upisana zabrana otuđenja. Radi se o Upisniku sudskih i javnobilježničkih osiguranja tražbina vjerovnika. – Upisnik je javna knjiga čiji su podaci dostupni svakome. Uvid u podatke moguće je dobiti besplatno, na upisničkim mjestima i na internetu na stranici Financijske agencije – dodaju u MUP-u i upozoravaju da se znalo događati da zabilježba nije upisana u Upisnik Fine iako je upisana u evidenciju registriranih vozila, pa i tu valja biti oprezan.

U MUP-u savjetuju da se pri kupnji rabljenog vozila ponajprije u policiji provjeri postoji li zabilježba.

auris-zagreb

Evo što morate učiniti:

S vlasnikom otiđite na policiju

Kad nađete polovni auto koji želite kupiti, prvo s vlasnikom otiđite u policiju u kojoj je registriran.

Provjerite ima li zabilježbu

U policiji ćete saznati postoji li zabilježba “ovrha – zabrana otuđenja”. Ako postoji, odustanite od kupnje.

I FINA vodi evidenciju

U policiji ćete saznati postoji li zabilježba “ovrha – zabrana otuđenja”. Ako postoji, odustanite od kupnje. Podatke je li automobil pod ovrhom možete dobiti i u Fini, ali oni nisu pouzdani kao policija.

Hakiranje softvera

Prodavači takvom prijevarom mogu automobilu bitno povećati cijenu. Primjerice, ako se za VW Passat iz 2009. sa 200.000 km traži 65.000 kuna, skidanjem na 100.000 kilometara cijena se može povećati čak i na više od 90.000 kuna.

Na automobilima starijih godišta kilometraža se vraća mehanički pa se, eventualno, može vidjeti neravnomjernost u tonu boja brojeva na brojčaniku.

Moderni automobili, upozoravaju u Hrvatskom autoklubu, puni su elektronike i brojčanici su digitalni te je vraćanje kilometraže pitanje hakiranja softvera.

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Servis turbo punjača

Kako uočiti neispravnost amortizera?

logo-tst-hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *