Kako uočiti neispravnost amortizera?

Uloga je amortizera održavati stalni kontakt kotača s podlogom jer u protivnom se vozilo zanosi i izlijeće s ceste, bez obzira na kvalitetu i stanje guma. Uočite li pretjerano ljuljanje vozila, zanošenje u zavojima, poskakivanje svjetala, nestabilnost pri udaru bočnog vjetra te neravnomjernu istrošenost guma, vrlo vjerojatno su amortizeri istrošeni, odnosno neispravni.

Zanjišite vozilo, a ispravan amortizer bi u svega tri njihanja trebao smiriti vozilo – sve drugo upozorava na neispravnost amortizera.

Popravak letve volana ili zamjena novom?

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

logo-tst-hr

Dodatna je opasnost istrošenih amortizera to što je produljen put kočenja i ranije se pojavi vodeni klin ili popularno zvan ‘aquaplaning’.

Uočite li ulje na tijelu amortizera, to je sigurno znak da je potrebno zamijeniti amortizere i bez stručnog pregleda. Amortizeri imaju generalno dvogodišnje jamstvo, s iznimkom Monroe Reflex amortizera koji ima petogodišnje jamstvo, ali treba znati da se jamstvo na sam proizvod ne odnosi i na elemente u okolini koji moraju biti ispravni jer u protivnome nisu ispunjeni preduvijeti za dugotrajan rad. Amortizeri se uvijek mijenjaju u paru.

Većina vozila koja se kreće našim prometnicama ima uljne amortizere. Sama riječ kaže da je ulje to sredstvo koje cirkulira po unutrašnjosti i drži automobil stabilnim. To ulje mora zadovoljavati visoke nivoe kvalitete jer ne smije biti na niskim temperaturama – pregusto, niti na visokim – prerijetko. No ipak se ponekad može primijetiti razlika kad zaljuljamo auto prije vožnje, kad nam se čini da amortizeri i nisu tako loši, i nakon vožnje kad ulje već dostigne radnu temperaturu.

Ako takvo testiranje radimo zimi na niskim temperaturama, možemo se i prevariti, jer se ulje, zbog hladnog zraka koji oplahuje amortizere u vožnji ne uspije dovoljno zagrijati, pa onako gušće, teže prolazi kanalima i tako čini amortizer boljim. No, to predstavlja dodatno opterećenje za semeringe i ventile, pa ćete se na proljeće ipak morati oprostiti  s njima.

Učinkovitost amortizera direktno utječe na sigurnost, ali otkriti kad je potrebno stare zamijeniti novima nije jednostavno. Propadanje je progresivno i vozaču koji učestalo koristi uvijek isti auto (izuzev u ekstremnim situacijama kad procuri ulje ili se začuju čudni zvukovi) nije lako uočiti da su amortizeri došli do kraja životnog vijeka.

Uz duži zaustavni put drastično se smanjuje i kontrola

Utjecaj istrošenih amortizera na kočenje vrlo je očit, pogotovo kad podloga nije suha i ravna. Na suhom asfaltu naglašeno je poniranje prednjim dijelom automobila, dok se u završnoj fazi zaustavljanja javlja pumpanje u stražnjem dijelu.

Zaustavni put automobila s istrošenim amortizerima duži je za gotovo 15% od kočenja u automobilu s novim amortizerima ( u proseku 5- 7 metara više pri brzine od 100 km/h).

Moć upijanja neravnina i filtriranja vibracija koje slijede, direktno je vezana sa stanjem amortizera. O ni istrošeni drastično smanjuju udobnost u vožnji, no vrlo je bitan i utjecaj podloge, odnosno neravnina preko kojih automobil prelazi. Prisutnost vibracija i udaraca značajnija je izražena u vožnji preko kamenih kocki ili ploča. U kakvom su stanju vaši amortizeri dragi čitatelji?

Oznake na gumama

Rabljeni: Seat Leon TDI

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

logo-tst-hr

ulje-dolevanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *