Koji je bolji: Astra H ili Focus II?

Pitanje: Pozdrav g.Todoroviću, suzio sam odabir na dva automobila, Opel Astru H 1.7 CDTI i Ford Focus II 1.8 tdci.

Niti su mi lijepi niti imalo privlačni ali po svemu sudeći najmudriji izbor. Po Marušiću je vrlo loš 1.6 tdci jača verzija ali slabija do 90 ks nije loša?!

Elem, zanimaju me Vaša saznanja o Volvu s40/v50. Motori su diesel od PSA, a benzinci su valjda njihovi? Lijep pozdrav. Krešimir Pejić.

logo-tst-hr

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Pejiću, zaista jako puno cijenim kolegu g.Marušića, prije svega jer se nije prodao kao većina novinara u regiji, piše ono što jest, kad testira automobile, tako su njegovi testovi najsličniji onome što ja zaključim, spoznam, i napišem o tim automobilima. Zato kapa dolje za kolegu iz Zagreba.
Istina je g.Marušić ima i puno znanja, a još više teorijskog znanja, i da temeljito sakuplja informacije o svakom modelu prije nego što napiše neki odgovor, savjet.
Ipak, morate znati da se njemu svaki peti odgovor odnosi na tlakove u cilindrima, i napisao je tisuću puta jednom te isto, ali je propustio da napiše ono glavno, to je da tlakovi u motoru mogu biti gotovo na tvorničkoj razini a da je motor loš . Također je propustio napisati, i uvijek to propušta da napiše, da pregledom motora, koliko god on bio temeljit, da se prosto ne može utvrditi jeli ostalo motoru puno ili malo da kraja života.
Foto: Branka Todorović, Najboljiauto.com, Testoviautomobila.Net
focus-a-todorovic
Jedini pravi način da se utvrdi kakvo je pravo stanje motora je da se motor otvori, rastavi, i da se izmjeri stupanj istrošenosti. To rade neki magazini u Europi, poslije super testa od 100 000 km. Problem je što mi u regiji, i u Hrvatskoj kupujemo, uvozimo rabljena vozila s realnih 300 000 ili 400 000 km, iako na satu stoji “samo” 150 000 km. Preko 30% vozila u Njemačkoj ima vraćenu kilometražu, kod onih starijih od 5 godina, taj postotak je i puno veći.
Što onda činiti?

Svakako, treba provetiti auto u servisu, treba mjeriti koliki su tlakovi u motoru kako g.Marušić kaže, ali treba napraviti i probnu vožnju. Najbolje je da to učini pored vas, i netko tko ima recimo Astru H 1.7 CDTI, ili još bolje netko tko je kupio novu Astru s tim motorom, jer će vam on moći procjeniti koliko taj motor dobro vuče u odnosu na agregat kad je bio nov . Može također vlasnik Opela procjeniti koliko je motor glasan, ima li previše vibracija, da li ručica mjenjača lijepo ulazi u brzinu.

Mnogo je priča ispričano na račun Peugeotovih 1.6 HDI motora. Njemačkoj statistici se ne može vjerovati, Nijemci su u stanju okrenuti sve naopačke. Sve što njemački magazine objave, i sve statistike koje objavi TUV ili ADAC jesu s ciljem da se favorizira njemačka auto industrija.

Istina je da Hrvati znaju koliko su kvalitetnije Toyote, Mazde i Honde od njemačkih automobile kao što su Mercedes, BMW i Audi, pa opet Hrvati mnogo više kupuju njemačke mnogo skuplje limuzine.
Astra-h-na-placu
Smješno je porediti kvalitetu Opela s Toyotom ili Mazdom, ali Opel je ipak solidno izrađen auto, i vrlo često je bolja kupovina od izvikanog Golfa. Astra H se kvari češće od Golfa, razina kvalitete je slična, a Opel je mnogo jeftiniji, i pri tome ima daleko pouzdanije motore, bilo da su oni japanski Isuzu 1.7 CDTI ili još bolji italijanskij 1.9 CDTI (FIAT-ov motor koji se ugrađivao u Opelove, Suzukijeve i SAAB-ove automobile).
Ovaj uvod sam napravio, kako bih vam pokušao objasniti da 1.6 HDI motor ima pouzdanost kao recimo VW-ov 2.0 TDI (PD) agregat. Samo što je 1.6 HDI motor jeftiniji za generalni remont. Peugeotov motor je jako tih, uglađen, dovoljno je elastičan, ali on nije sportski stroj, pa jednim djelom njegov kratki vjek trajanje kod nekih vlasnika (neki su prešli i preko 400 000 km sa 1.6 HDI motorom od 90 KS bez ikakvih problema) je posljedica teške noge na gasu. Drugim rječima, ni 1.6 HDI dizelaš, kao i drugi dizelaši relativno male radne zapremine, ne podnosi forsiranu vožnju, gas do poda, i dugotrajno velike okretaje radilice od recimo 3.500 o. / Min. Vlasnici, vozači Peugeota sa 1.6 HDI motora često zaborave da to nije sportski motor, jer on lijepo vuče, elastičan je, pa onda od njega požele i još više okretnog moment, i još snage, koju on nema pretjerano.
Slabiji motor od 90 KS također ima zamašnjak s dvije mase, iako mnogi misle da to ima samo snažnija verzija. Neke statistike zaista pokazuju da je snažniji, 1.6 HDI od 110 KS pouzdaniji, dugovječniji od verzije sa 90 KS, ali to nema puno veze s istinom.
Benzinci u Focusu II jesu Fordovi, ali ih je razvijala Yamaha za potrebu Forda. Osnovni motor od 1.4 litara treba izbjegavati zato što ubrzava, odnosno postiže brzinu sporo poput vašeg “MOST-a” (aludiram na brzinu formiranja Vlade).
Morate znati da ja za razliku od uvaženog g.Marušića ne gledam samo njemačku statistiku, teoriju, već sam preko 14 godina u servisima s kupcima. Pronalazim za kupce automobile, i provjeravam ih. Puno mojih prijatelja ima servise, pa sam stalno s njima, i ono što vidim na licu mjesta jako često se razlikuje od njemačke statistike.
U servisima su automobili sa 400 000 ili sa 600 000 km, dok isti ti automobili sutra u oglasniku osvanu sa 150 000 km. Ali poenta priče, na temelju oko 1 000 pregledanih automobile sa 1.6 HDI, 1.6 TDCi motora, da su u boljem stanju slabije verzije od 90 KS. Što jeste u neku ruku i logično, jer je slabiji motor manje napregnut. Tako da mogu potvrditi tvrdnje g.Marušića kao relativno tačne.  Mala je ipak razlika između ta dva motora. Konkurencija nudi dugovečnije agregate, ali ni ovi nisu loši.

Volvo S40 odnosno V50 iako dijeli platformu sa Fordovima Focusom II, jeste ipak klasa iznad, i jako je teško porediti ove automobile, posebice jer je Volvo skuplji (iako ima nižu cijenu od njemačke konkurencije. Pa se onda postavlja pitanje da li kupiti mlađi Focus II ili stariji Volvo V50, a onda usporedba nema puno smisla dok ne napišete mnogo detaljnije pitanje. Volvo je ugrađivao i snažne benzince u ovaj model, ali su oni žedni, i na tržištu je njihova ponuda slaba. Osnovni benzinac nije za preporuku.

Za sve Hrvate, i građane Hrvatske moji odgovori na pitanja u narednih par mjeseci jesu besplatni. Moj hrvatski nije sjajan, ali trudiću se više, uostalom govorim ga i pišem puno bolje od vašeg novog Premijera. Ne želim nikog da uvrjedim, pa ovu moju opasku uzmite kao šalu. Na kraju krajeva, naš premijer perfektno govori jezik, ali je za ekonomiju totalni laik, a Premijer mora imati ekonomiju u malom prstu, a ne jezik, ili možda griješim?