Koliko rabljeni automobili gube na cijeni?

Kupoprodaja rabljenih automobila velikim se dijelom sa sajmova preselila na internet, a detaljna analiza najvećeg internetskog oglasnika Njuškalo pokazala je da se u Hrvatskoj prodaju automobili prosječne starosti 13 godina.

7 savjeta za kupnju automobila putem oglasnika

EGR Ventil: Sve o njemu

Rabljeni Golf V se teško prodaje!

2-testovi-automobila-960x160px-1

Najveća je ponuda automobila proizvedenih 2006., 2007. i 2008. godine. Čak 51 posto ukupne ponude osobnih automobila oni su proizvedeni od 2000. do 2008. godine. Izvor: N1.

U prodaji više dizelaša

Analiza ponude i cijena na tržištu rabljenih automobila dalje pokazuje da su automobili stari jednu godinu na cijeni izgubili 17 posto, dok za automobile stare pet godina prodavači obično traže 56 posto od iznosa koji je u salonu istaknut za novi primjerak. Automobili iz 2006., 2007. i 2008. godine, koji se prodaju u najvećem broju, na cijeni su izgubili između 58 i 70 posto.

Prema tipu goriva, među osobnim automobilima koji traže novog vlasnika najviše je onih pogonjenih dizelskim gorivom. Takvih je gotovo 60 posto. Benzinci zauzimaju 40 posto tržišta, a manje od 1 posto osobnih automobila su električni ili hibridi.

Prosječna starost automobila ponuđenih na prodaju – 13 godina – podudara se s prosječnom starošću automobila u Hrvatskoj prema Centru za vozila Republike Hrvatske.

Volkswagen najzastupljeniji

Među markama osobnih automobila koji se prodaju putem Njuškala najzastupljeniji je Volkswagen sa 17 posto udjela, što je povezano s udjelom prodaje novih osobnih automobila u zadnjih nekoliko godina.

Na drugom je mjestu Opel s devet posto udjela. Slijede Renault, Mercedes, Audi, BMW, Fiat i Peugeot. Kad je riječ o modelima, najveća je ponuda VW Passata, a slijedi ga Opel Astra, piše Večernji list.

7 savjeta za kupnju automobila putem oglasnika

Rabljeni Golf V se teško prodaje!

slijepi čep na tijelu ventila ima rupu ili ga nema. Ispušni plinovi izlaze nekontrolirano
• u ekstremnim slučajevima prirubnica ventila može se oštetiti taljenjem.

Najpouzdaniji rabljeni

2-testovi-automobila-960x160px-1

Kako kupiti rabljeni auto

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Servis turbo punjača

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

Rabljeni: Seat Leon TDI

Rabljeni: Opel Vectra

Upozoravamo: Zrak u sistemu

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

golf-rabljeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *