Kupnja ili prodaja novog Alfa Romeo modela

Surfajući internetom naišao sam na oglas nove Alfa Romeo Giulie. Privlačan naslov i fotografije zainteresirale su me da pogledam oglas malo bolje i zaključim kako je u pitanju prodaja testnog vozila ovlaštenog distributera gdje se prodaje vozilo sa nešto više od 2000 prijeđenih kilometara.

Na prvu, automobil kao i svaki drugi, moderan i privlačan dizajn, bogata oprema, realno odmjerena cijena od nekih četrdesetak tisuća eura i naravno snažan dizelski agregat. Realno, kao što sam već spomenuo ništa što je drugačije u odnosu na bilo koji drugi oglas na kakav se može naići u bespućima internetskih oglasa, ALI ono što je meni zanimljivo bili su komentari ispod tog oglasa!

Tekst: Zoran Levačić

“Nema ni 2000 kilometara i već se prodaje, hahahaha!”; “Alfa, talijansko smeće!”; “Ovdje se plaća emocija. Razuman čovjek ovo ne kupuje ali pogledajte je, prekrasna, nevjerojatan automobil, zadnji pogon, rasni sportaš. Kakav Audi, BMW po dizajnu i osjećaju ali opet ti Nijemci trajati će 20 godina a ova Alfa…. Neznam..”; “Da kupujen auto sada umisto 2013. definitivno bi uzeo Giuliu umisto C klasu.”; “Alfa ima 2 problema
1. Ne kupuju je “penzići”. Mercedes, BMW ili Audi su auti koji će većini poslovnjaka, gastarbajtera biti prvi izbor. Njihov cilj obično nije na baš svakom semaforu krenuti prvi. Vozačima Alfi obično je i to mora ostaviti trag na autu.
2. Loši servisi. Da biste servisirali Alfu, morate živjeti u Zagrebu.”; ” Fenomenalan auto. Svi oni koji Alfe nisu imali i vozili nece ih znati ni cijeniti. To su auti jednostavno za vozit i uzivat u njima.”; “Manji problem od cijene je kome ćeš je prodati dalje, kao nekad 166-ticu, za 4-5g. već izgubila 70% cijene novog što je jebena katastrofa..”; “Tragedije za alfu dat 46 ijada eura hahhHhhahahahaha”; ” Brža je od 0-100 od mecke bmwa i audija 7.2 do 100 nije lose stvarno ,da malo kvalitetnije unutrasnjost naprave i da nije tak skupa mislim da bi ju ljudi kupovali”…

Nakon gore navedenih silnih komentara čovjek se zaista zapita u kakvom to svijetu zabluda živimo!?

7.2 sec 0-100 brže od BMW-a, Mercedesa itd. Gospodo draga, pričamo o zaista ne bitnim brojkama koje su na papiru, a u svakodnevnoj vožnji zaista ne bitne. Koliko će vas, odnosno koliko vas od svog automobila dnevno izvlači maksimum!? Naravno, kao odgovor dati će vjerojatno svi kako voze automobil na vrhu svojih granica, a činjenično je stanje kako to samo misle. Čast iznimkama, no i te iznimke koje znaju iskoristiti maksimum od svog automobila svjesni su činjenice što i kako rade, a prije svega gdje! Vrlo vjerojatno je da 90% vrlih komentatora i znalaca kakav je koji auto u životu nisu ni bili blizu neke staze, a kamo li iskoristili maksimum mogućnosti nekog automobila na stazi, no upravo od takvih čuti ćete vjerojatno izjave kako su izvukli iz 100KS punih 180KS, s mjesta do 100 km/h ubrazavaju unutar 3 sekunde sto je brže i od raznih Ferrarija itd.

Realno prosječan automobil snage 120ks sasvim je zadovoljavajuć za sve situacije u svakodnevnom prometu. Sigurno će vas odvesti od točke A do točke B, poslužiti kod zaobilaženja sporijih od vas, na autocesti osigurati sasvim dovoljno visok brzinski prosjek i pružiti vam dovoljno adrenalina i kod starta na semaforu ako već imate u glavi usađeno da morate biti prvi!

Po pitanju emocija kod nekog automobila zaista je teško tvrditi kako neki automobil budi emocije.. jer, simpatizerima japanskih modela emocije bude nove MX-5ice, S2000, Supre itd., alfistima naravno Giulia, 156-ice, 75-ice, BMW fahrerima “kocka”, pa M3/5 i slično. Upravo tako i VW zna biti zanimljiv i probuditi emocije, ali i npr. Škoda! U konačnici ne probude li vam najviše emocije pogledi na atraktivne djevojke u minijaturnim kostimima ili npr. zalazak sunca!?

Buba koja u svojoj turbo izvedbi budi mix emocija

Svaki proizvođač, svaki model ima svoje prednosti i mane, i *ebeni Maybach se kvari, i Audi i Mercedes itd. Alfe su najviše na lošem glasu radi silnih švercera koji su ušminkali aute za otpad i prodavali naivnim kupcima. Svaki automobil koji se održava je dobar auto.

OK, talijani su imali 90-tih godina prošlog stoljeća nekih mušica na svojim vozilima po pitanju elektronike i završne obrade, no nisu li ih imali i VW (čuvena ramena na vodećim modelima u klasi, problemi sa diznama, loša završna obrada pojedinih komponentni unutar interijera itd.) i Mercedes (problemi sa hrđom karoserije) itd…. no, prije svega nisu imali nabrijane vlasnike koji su na svaku provokaciju o njihovom automobilu pjenili na usta..

Vrijedi li te novce.. DA i NE.. vrijedi li neki Lamborghini 2 milje kuna? odgovor je isti.. DA i NE. Onaj tko ima novaca kupiti će ono što želi.. kod prodaje cijenu uvelike diktira zakon ponude i potražnje..a tu je opet taj balkanski mentalitet ukoliko automobil nije iz Njemačke ne valja! Upravo zbog veće potražnje njemački automobili su na cijeni. Je li zato taj auto jer je i skuplji bolji? NIJE.. i novi Kia modeli imaju što pokazati, tu je i Peugeot i Renault itd. danas gotovo da nema lošeg automobila..svi ti automobili su odradili hrpu testiranja i mjerenja prije nego su predstavljeni kao gotovi modeli, vrijeme i tehnika napreduju i proizvođači prate taj trend i potrebe kupaca.

Meni osobno Giulia nije sjela u svim segmentima, no ako budemo iskreni nije ni C klasa ili novi A4.. sve ovisi o onome tko što očekuje od automobila, no jesu li zato ti automobili loši? Naravno da nisu i možda će baš XY osobi Giulia biti po mjeri, a novi A4 ili C klasa ne.. nemoguće je udovoljiti svim potrebama, željama i mišljenjima. Savršeno ne postoji, no je li Giulia blizu toga!? DA, vrlo je blizu u gotovo svim segmentima od mehanike, dizajna, sigurnosti, voznih osobina..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *