Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Pitanje: Bok Aleksandar! Evo me opet nakon nedavnih naših redaka o 18-ici! Pročitao sam vašu test-reportažu o novom Meganeu IV na cesti. Pomogli ste mi puno! Posle vašeg teksta sve mi je puno jasnije. Kupujem taj automobil. Sve što sam unazad tri mjeseca pročitao o novom Meganeu na vašim portalima je gotovo savršeno, a i moj dojam je takav na temelju viđenog kod Baotića u Zagrebu. No jedno mi nije jasno kod ocjena u testu: ako je sve savršeno, zašto je ocjena za kvalitetu i pouzdanost samo 3,5? Hvala, pozdrav! https://www.facebook.com/tomislav.pupacic  Tomislav Pupacic

Vozili smo: Megane 4 na prezentaciji u Rovinju

N1-automobili-960x160

a-todorovic

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Pupačić, drago mi je ako sam uspio razrešim sve vaše dileme, i da vam pomognem u izboru automobila. Novi Megane četvrte generacije jeste kvalitetniji od prethodnog. To je vidljivo na svakom spoju, ali i na kvalitetu upotrijebljenih materijala. Iako odbijam svrstam Renault na samo dno kada je kvaliteta u pitanju, kao što to čini njemački ADAC i TUV, ali i neki specijalizirani magazini, njemački, a možda još i više engleski magazini, koji više hvale njemačke automobile, jer kompletnu novinarsku “industriju “u Engleskoj financira VW, nešto manje BMW i Mercedes. Istina je danas jako skupa, preskupa, nedokučiva za običnog kupca.

aleksandar-t-rijeka

Ali ja pišem i radim drugačije, kao što ste mogli primijetiti. Želim biti društveno odgovoran i koristan novinar, cijelom regionu. Pošto ja za svoje čitatelje pronalazim rabljene automobile, i stalno ih provjeravam detaljno, mogu reći da je kvaliteta Renaulta, i svih generacija Megana daleko bolji od onoga što ADAC tvrdi. Renaultovi motori 1.5 DCI su puno pouzdaniji od VW-ovih 2. 0TDI, sada 1.6 TDI common-rail motora, i tko vam tvrdi suprotno opasno vas laže. Jer ja nisam provjerio jedan motor, nego na stotinu. Proverim za svakog kupca oko 50-60 automobila, prije nego što odaberem jedan. Pričam o polovnim automobilima. Foto: Aleksandar Todorović iz Vrsara aca-vrsar-megane Kad je u pitanju nov model, ta ocijena kvalitetu i pouzdanost, je prosjek kvalitete, koji se može procijeniti i mjeriti, i pouzdanosti koja je “rep prošlosti”, i ja moram ipak uvažiti statističke podatke.

Na kraju, Renault ima pouzdanije motore od VW-a, ali ne i od Toyote primjerice, odnosno Honde. Toyota i Honda mogu dobiti ocjenu 5, Renault ipak ne.

aca-vrsar-megane

Ali imajte u vidu da je polovni Megane best buy, jer košta mnogo manje od Honde Civic. Uveć ću radije preporučiti Megane 4 godine star, nego Civic 6,7 godina mator. Razumijete? Novi Megane IV se pravi u Španjolskoj. To je po meni greška Renaulta, jer španjolsko shvaćanje rada s pauzom ručka od 2h je malo problematično. I nije problem samo pauza od 2h, jer je to u Renaultovim tvornicama u Španjolskoj drugačije riješeno. Istina je da je Seat daleko od kvalitete jedne Škode, iako ima preko 95% istih komponenti, proizvedenih i kontroliranih u istim tvornicama. Montaža nije tako jednostavna, a još manje kontrola montaže.

Mnogo bi bilo bolje da je Renault odlučio proizvoditi Megane IV u Engleskoj, u Nissanovim pogonima (Renault i Nissan su zajednička alijansa). I na kraju, gospodine Pupačić, ako ste bili zadovoljno s Renaultom 18, bit ćete i sa novim Meganom. Renaultu je bio cilj da napravi kvalitetniji auto od starog Megana, i od konkurencije iz Francuske prije svega, iu tome su uspjeli. Pa tko će još pobijediti Hondu, Toyotu, Nissan i Mazdu kada je kvaliteta u pitanju? To je prosto nemoguće! Ili je moguće, jer je pod krovom Renaulta jedan moćni Nissan? Gospodine Ghosn, čitate li vi što ja pišem?

Vozili smo: Megane 4 na prezentaciji u Rovinju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *