Mercedes-Benz C-klasa Coupe

Kao što su svi novu C-klasu nazivali malom S-klasom zbog sličnosti u dizajnu, tako će od sada i C Coupé nazivati malim S Coupéom. Razloge za to vidjet ćete na prvi pogled kada vidite C Coupé na cesti ili u salonu. Riječ je o vrlo elegantno oblikovanom automobilu koji vjerno slijedi zadane smjernice zbog kojih su novi Mercedesi vrlo ugodni za oko, ali i prepoznatljivi na prvi pogled.

Sličnosti s limuzinskom izvedbom prestaju nakon A nosača, a linija krova i stražnji dio potpuno su novi te osim prednjih blatobrana i poklopca motora nijedan drugi panel s limuzinske verzije ne odgovara Coupéu. U odnosu na prethodnika, međuosovinski razmak veći je za 80 mm, a cijelo je vozilo dulje 95 mm. To svakako znači da će putnici straga lakše podnositi vožnje u ovom Coupéu, ali i da je stabilnost pri velikim brzinama bolja.

Mercedes-Benz-C-Class

Tako će u C Coupé bez problema stati četiri odrasla putnika, što je svakako veliki plus u iskoristivosti. Ovisno o vašim sklonostima i trenutnom raspoloženju moći ćete podesiti zračni ovjes, zbog čega će vožnja biti maksimalno udobna kada to trebate, a opet i sportska kada se nađete u odgovarajućim uvjetima.