Nova Astra OPC već ove godine

Nakon što je nova Opel Astra pete generacije, nasljednica legendarnog Kadetta, prilikom svog predstavljana pokupila mnoge nagrade pa među njima i onu za Europski automobil godine, ljubitelji marke iz Rüsselsheima su nestrpljivo čekali njezinu najljuću izvedbu – Opel Astru OPC.

Po svemu sudeći, čekanju je došao kraj. Nova Opel Astra K u OPC varijanti trebala bi se pojaviti već u drugoj polovici ove godine. Najveća novost, a kod ljubitelja možda i razočarenje je to da će 2.0 motor otići u povijest, a zamijeniti će ga 1.6 verzija. Razlog je u veličini motora koja ne može stati ispod haube sadašnje Astre, ali Marc Schmidt iz Opela najavljuje novi projekt gdje će biti moguće smjestiti veći motor.

Međutim, karoserija nove Astre OPC će sigurno biti lakša nego prethodna generacija, pa performanse ne bi trebale previše patiti. S obzirom da je svaka nova generacija OPC-a sve bolja, očekivanja su razumljivo visoka. No, pravi ljubitelji Opela bi radije da umjesto Astra i dalje piše Kadett, a umjesto OPC možda GSI. Na opću žalost nas romantičara, GM-ovi marketinški stručnjaci su još davno odlučili drugačije.

POSJETILI SMO: Toyotin salon – Integra Dundović, Osijek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *