Nova Honda Civic

Ovo je nova Honda Civic za europska tržišta. Benzinski 1.0 turbo trocilindraš osnovni motor. Dizelaš 1.6 dolazi kasnije krajem naredne godine.

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

logo-tst-hr

Prema prvim fotografijama europski je model identičan onom nedavno pokazanim za USA tržište. Novi je model narastao u svim smjerovima u odnosu na prethodnika: širok je 180 cm  visok 142 cm te dugačak 449 cm.

nova-honda

To znači da je od prethodnika dulji 127 mm, širi 30 mm, ali i niži za 20 mm. Uz produljeni međuosovinski razmak u odnosu na prethodnika za 30 mm, novi Civic je i 16 kg lakši. Prema najavama iz Honde u kabini će straga biti bitno više mjesta za ramena i koljena putnika, dok je sa 478 litara obujam prtljažnika tek za litru veći, što i nije neka zamjerka jer je i dosad bio jedan od najvećih u klasi.

civic-10

Dogodine kad novi Civic krene u prodaju biti će dostupan s dva turbo benzinca; 1,0-litrenim trocilindrašem potpomognutim turbom od 129 KS i 1,5-litrenim četverocilindarskim turbo motorom od 182 KS.

civic

Dizelsku ponudu zastupa poznati, ali dorađeni 1,6-litraš od 120 KS. Pogon je i dalje na kotače prednje osovine na koju se snaga prenosi putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača ili opcijskog bestupanjskog CVT.

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

TESTIRALI SMO: Toyota Avensis 2.0 D-4D

TESTIRALI SMO: Volkswagen Passat 2.0 TDI

novi-civic

1 komentar

  1. Nikola

    Komentari ce biti raznoliki, ali jedno je sigurno, a to je da lici na Hondu! Honda nikada nije pozajmljivala izgled ni od koga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *