Novi Peugeot 3008 DKR kreće u obranu naslova na reliju Dakar 2017.

Legendarni vozači Stephane Peterhansel, Carlos Sainz, Sebastian Loeb i Cyril Despres jurišaju na obranu naslova u Peugeotovom trkaćem SUV-u.

Peugeot: Primamljivi uslovi financiranja

2-testovi-automobila-960x160px-1

Peugeot Sport je u suradnji s dizajnerskim centrom Peugeota iz novog modela SUV modela 3008, čiji je izlazak na tržište predviđen po završetku Pariškog salona automobila, razvio novu trkaću zvijer koja je još elegantnija i učinkovitija.

peugeot-3008-dkr

Sve četiri ekipe tima Peugeot Total ostale su iste, a za reli Dakar 2017. na raspolaganju će im biti ovaj sasvim novi 3008 DKR u izdanju koje je već obećavajuće impresivno i izazovno. Novi 3008 DKR nudi iznimno viđenje novog SUV-a 3008 koje naglašava njegove prepoznatljive elemente i impozantne dimenzije.

Posebna pozornost posvećena je i motoru koji je najprije prilagođen kako bi bio u skladu s novom FIA normom prema kojoj na dizelašima s dva pogonska kotača promjer usisnika zraka treba smanjiti s 39 na 38 mm zbog čega se gubi otprilike 20 konjskih snaga.

Ekipe tima Peugeot Total za 2017. ostale su iste. Stéphane Peterhansel i Jean Paul Cotteret, Carlos Sainz i Lucas Cruz, Cyril Despres i David Castera te Sébastien Loeb i Daniel Elena bit će na startnoj liniji na reliju Dakar 2017. u četiri potpuno nove jurilice Peugeot 3008 DKR.

Tijekom posljednjih utrka i testnih vožnji koje su se odvijale u Španjolskoj i Maroku, ekipa je pokazala timski duh i iznimnu solidarnost. Svi su se okupili kako bi se što bolje pripremili za reli Dakar 2017. koji će zasigurno biti zahtjevan.

peugeot-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *