Ovo su najluđi dodaci za opremu automobila

Kad kupujete novi automobil, možete birati paket opreme koji želite uz njega. Bilo da se radi o osnovnom paketu ili nekim dodacima, uglavnom se sve više-manje vrti oko boje, motora, i ponekoga gadgeta ili dodatka koji poboljšava funkcionalnost vozila. Međutim, tu su i neki poprilično bespotrebni dodaci, koji nerijetko koštaju pravo malo bogatstvo.

Primjerice, Range Rover SV Autobiography ima dodatak u interijeru. Naime, radi se o stolicama napravljenima od windsor kože, koje se izvlače iz prtljažnika. Namjera iza dodatka je sljedeća: dok putnici sjede na ovim luksuznim stolicama i uživaju u pogledu, vozač im servira kavijar i šampanjac. Cijena dodatka iznosi 5.900 funti, odnosno 56 tisuća kuna. Izvor N1.

POSJETILI SMO: Toyotin salon – Integra Dundović, Osijek

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

TESTIRALI SMO: Nissan X-Trail 1.6 DCI X-Tronic

logo-tst-hr

FIAT je najbolji, on pak u svojem 500L modelu nudi dobru kavu. Za dvije tisuće kuna možete dobiti Lavazza 500 Espresso Machine kojdmu je potrebna 12V utičnica.

Ako vozite Opel Adam za tisuću kuna više od Fiatove Lavazze možete dobiti strop osvijetljen LED-icama. Ovakav dodatak je dosad bio rezerviran za skupe i luksuzne automobile poput Rolls-Roycea.

No ovo sve spada u jeftine dodatke. Breitlingov sat možete uintegrirati u Bentleyjev model Bentayga za nešto viši od milijun kuna. Toliko približno košta i sam Bentley, ali je ipak riječ o satu sa zlatom i dijamantima koji se rotiraju.

Sličan iznos vlasnicima MINI Convertible modela može donijeti i upozorenje za kišu pa tako vlasnik na vrijeme može zatvoriti krov vozila. Možda je lakše pogledati u nebo na kakvoj ruti, ali ok – ovaj dodatak ipak stiže u paketu opreme s XL navigacijskim sustavom.

MINI Convertible je (bio) pravo blago otkačenih dodataka za opremu. U starijim modelima dio opreme je bio i apsolutno besmisleni ‘Openometer’. Brojač koji je pokazivao koliko vremena je vlasnik vozila vozio s otvorenim krovom. Možda je bolje bilo staviti mjerač za potrošnju goriva na isto mjesto, piše tportal.

Nissan Leaf, jedan od najprodavanijih potpuno električnih automobila ima dodatak za opremu od tri tisuće kuna koji se tek na prvi pogled čini ‘zgodnim’. Riječ je, naravno, o spojleru koji u sebi integrira minijaturne solarne panele i koji, pod uvjetom da krov prima dovoljno sunca, mogu produžiti putovanje za kilometar. Možda dva.

TESTIRALI SMO: Jaguar XF 2.2d

TESTIRALI SMO: Nissan X-Trail 1.6 DCI X-Tronic

POSJETILI SMO: Toyotin salon – Integra Dundović, Osijek

Najbolji i najgori saloni automobila

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

logo-tst-hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *