Pet zvjezdica za novu Optimu

Novi Kia Optima i Sportage osvojili su po 5 zvjezdica u području sigurnosti u simulacijama sudara koje su nedavno provodili u Euro NCAP-u, nezavisnom europskom automobilističkom udruženju.


I Optima i Sportage postigli su odlične rezultate, kako u području zaštite odraslih putnika (89%, odnosno 90% svih mogućih bodova) tako i u području zaštite djece (86% i 83%).

Optima je bila posebno pohvaljena zbog svoje mogućnosti osiguravanja visokog stupnja sigurnosti za sve putnike prilikom frontalnog sudara, kao i kod bočnog udara u prepreku. Sigurnost je bila osigurana bez obzira na veličinu putnika ili mjesto sjedenja.

Sportage, Kijin najprodavaniji europski model, također se iskazao u zaštiti putnika različitih veličina na svim sjedalima, pogotovo kod testiranja bočnog sudara.

U svojim nastojanjima da svim putnicima pruži najbolju moguću zaštitu, Kia u svojim novim modelima nudi brojne aktivne sigurnosne tehnologije. Zato nas i ne iznenađuje činjenica da su oba Kijina modela osvojila 71% svih mogućih bodova u kategoriji sustava aktivne asistencije, koji je jedan od najvažnijih dijelova nezavisnih Euro NCAP crash testova.
VIDEO

 

TESTIRALI SMO: Toyota Corolla 1.4 D-4D

BMW M4 GTS najpapreniji je M u povijesti

Mercedes-Benz C-klasa Coupe

 

logo-tst-hr