Po VW Golf i Passat u Njemačku

Možemo reći da su se ponovno počeli kupovati automobili, samo sada ne uzimaju krediti za nova vozila – kao u “zlatno doba” prije krize – (2008. registrirano 88.217 novih automobila), već većina građana s ušteđevinom odlazi po rabljeni auto u Njemačku, Austriju, Italiju.

Rabljeni Passat koji nije za preporuku

Rabljeni Golf dobra kupnja?

2-testovi-automobila-960x160px-1

Povećanje unosa rabljenih auta iz EU rezultat je promjena sustava oporezivanja dotadašnjeg uvoza, a ulaskom Hrvatske u EU unosa rabljenih automobila. Radi se o pravnoj stečevini EU koja je rezultat sudske prakse Suda Europske unije po kojoj se rabljena vozila moraju oporezivati na jednak način kao i nova. Prije toga je država destimulirala uvoz rabljenih automobila većim trošarinama pa se uvoz najčešće nije isplatio.

Najtraženiji je kralj polovnih automobila u Hrvatskoj, VW Golf, a odmah iza njega VW Passat . Treći najčešće unošeni automobil je BMW Serije 3, pa slijede Renault Megane (“uljez” – jedini auto koji nije njemački), Mercedes A-klasa, Audi A4.

Golf ipak nije savršen automobil. Nevolje s brizgaljkama uglavnom su bile povezane s lošim gorivom. Bilo je i kvarova sinkrona mjenjača. Prednji diskovi i spojka nisu bili problem, ali zbog razmjerno velike mase  treba ih temeljito provjeriti prilikom kupnje, jer ukazuju na stil vožnje i opće stanje. Nakon redizajna 2006. pouzdanost se povećala. Sve je kompaktno i precizno, dizelaš TDI pali ‘na prvi’ zub, u leru radi mirno, ako je redovito održavan.

Benzinci su dosta rijetki, a i ono što ih ima kod nas se uglavnom svodi na osnovni, pomalo slabašan 1.4 sa 75 KS, solidniji 1.6 sa 102 KS te 2.0 sa 200 KS u sportskom GTI.

Dizelaši su naravno popularniji, ali sa mnogo više kilometara, a bestseller je 1.9 TDI sa 90 i 105 KS. Razlika je u tlaku prednabijanja turbine, a u prvim serijama i sustavu ubrizgavanja. Slabija verzija u početku je imala visokotlačnu pumpu i klasične brizgaljke, a kasnije dobiva pumpa-brizgaljka sustav.

 

Rabljeni Passat koji nije za preporuku

Rabljeni Golf dobra kupnja?

Kako kupiti rabljeni auto

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Servis turbo punjača

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

Rabljeni: Seat Leon TDI

Rabljeni: Opel Vectra

Upozoravamo: Zrak u sistemu

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *