Rabljeni: BMW koji nije za preporuku

BMW 318d jedan je od najpopularnijih rabljenih automobila. Model pete serije (E90), koji se prodavao od početka 2005. do kraja 2011 košta više od konkurencije, iako nudi slabiji kvalitet, u odnosu na Mercedes i Audi. Kod rabljenog BMW-a važno je provjeriti od koga ga kupujete i je li servisna knjižica uredno ispunjena. Naime, bavarske automobile u pravilu voze osobe sklone jurnjavi, ali i oni koji ne mogu priuštiti originalne djelove. Da li ipak kupito BMW serije 3?

Ovo je 5 stvari koje morate provjeriti na autu

logo-tst-hr

Ima dosta sportski dorađenih primjeraka, sa prevelikim naplacima i preširokim gumama te ‘čipiranom’ motoru. Od njih bježite što dalje, i što brže.

Foto: Njuskalo.hr

bmw-serija-3-2010

Tvrđi, spušten ovjes na našim prometnicama izaziva prejake trešnje i uništava vitalne sklopove podvozja (kuglaste zglobove, spone, amortizere i ležajeve), a usto rastrese cijelu unutrašnjost. Još je gore ako se nekontrolirano pojačava snaga motora, a takvo su skoro svi BMW-i na tržištu rabljenih u Hrvatskoj.

Izbjegavajte primjerke koji su prošli tretman ‘chip-tuninga’, jer se time bitno povećava mehaničko i toplinsko opterećenje vitalnih sklopova, pa je velik rizik da je motor dotrajao.

Neznalice misle da je Prednost BMW-a to što se po originalnom ključu u ovlaštenom servisu lako može utvrditi stvarna kilometraža, danas hakeri redovito dekodiraju te ključete.  Doduše možete provesti prilično vjerodostojnu kontrolu – tražite da se upali potpuno hladan motor (dogovorite pregled rano u jutro i provjerite pod haubom da je motor hladan).

Treba upaliti lako i ‘na prvi zub’, a prije paljenja stanite iza ispušne cijevi te će te vidjeti ispušta li crni dim odmah nakon paljenja (to je loš znak). Treba raditi mirno, bez vibracija, a kod dodavanja gasa ne smije dimiti.

Najbolje je da kupite Mercedes ili Audi A4. BMW se kupuje nov, a ponajviše jer su mu vlasnici u prosjeku željni brzine i čipiranja!

logo-tst-hr

Ovo je 5 stvari koje morate provjeriti na autu

Rabljeni: Vraćanje kilometraže

Rabljeni Golf V se teško prodaje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *