Rabljeni Ford Focus II: Prednosti i mane

Prvi je model na proljeće 1998. naslijedio Escort i krajem te godine osvojio titulu ‘Europskog automobila 1999. godine’. Postao je, što je zadržao i mnogo godina potom, svjetski bestseller te mnogima nije jasno zbog čega nema takav uspjeh kod naših kupaca. Stoga je na tržištu rabljenih osjetno jeftiniji od Golfa, premda, objektivno, puno bolji.

VELIKI TEST ZIMSKIH GUMA: Doznajte koje treba izbjegavati!

2-testovi-automobila-960x160px-1

Model druge generacije je, dodatno očvrsnut i poboljšan te je, prema statistikama TÜV-a, 26. od 105. modela po pouzdanosti među primjercima starim 6-7 godina. Golf je 21., Astra 70., Megane 95., Peugeot 307 – 99.

Konkurencija u kompakt klasi je, blago rečeno, žestoka. Ford je sa starim Focusom napravio veliki uspjeh, ali to ipak nije bilo dovoljno da s trona skine njegovo visočanstvo, VW Golf IV. Iako je Ford napravio kvalitetniji, upravljiviji i zabavniji auto za vožnju od glavnog njemačkog konkurenta, specifičan izgled kokpita i, naročito, dizajn karoserije, koji se može okarakterizirati kao avangardni iskorak u srednjoj nižoj klasi, nije privukao konzervativnije kupce.

Međutim, jeste mlađe vozače koji su, prije svega, cijenili neutralno ponašanje Focusa u oštrim zavojima zahvaljujući odličnoj zadnjoj multilink osovini, preciznom i predvidljivom upravljanju i kratkim hodovima ručice mjenjača.

Limarija je najsolidnija u kompaktnoj klasi, jamči sigurnost i dugovječnost. Kvalitetna je i čvrsta cjelokupna mehanika, što je dobra preporuka za kupnju.

Benzinski motori, nisu bili prvaci u  štedljivosti goriva, ali su iznimno pouzdani. Limarija je vrlo solidna i dobro zaštićena od hrđanja. Rijetki su Focusi imali problema s kuglastim zglobovima prednjeg ovjesa, što je na našim neravnim prometnicama ‘rak rana’ mnogih konkurenata. Model druge generacije, predstavljen 2004., unaprijedio je sva svojstva, ali unazadio dizajn. Neprivlačan izgled bio mu je ‘kamen oko vrata’, što je uvelike riješeno redizajnom krajem 2007.

Najbolji benzinac je 1.6 sa 100 KS, a Ti-VTC sa 115 ima osjetljiv varijator faze ventila. 1.8 TDCi je najrjeđi, al i najtrajniji dizelaš, a 1.6 TDCi je bolji sa 90 nego sa 109 KS.

Cijene rabljenih Focusa su povoljne, pa je omjer plaćenog i dobivenog vrlina. Benzinci su u pravilu isplativiji, a rabljeni dizelaš 1.6 TDCi sa 109 KS, premda dobrih performansi i niske potrošnje, nije preporučljiv.

Problem je s nakupljanjem uljnog taloga u donjem dijelu motora, zbog čega podmazivanje otežava te najprije strada turbopunjač. S verzijom 1.6 TDCi snage 90 KS manje je problema, a rješava se skraćenjem intervala izmjene ulja na 10.000 km. Ako razmatrate kupnju, treba izmjeriti tlakove kompresije i tlak ulja u praznom hodu. Ne bi smio biti manji od 1,4 bara.

VELIKI TEST ZIMSKIH GUMA: Doznajte koje treba izbjegavati!

 

Da li je Auris bolji od Mazde 3 i ceed-a?

Šta kupiti: Alfu 159 ili Vectru?

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitet?

Dajte mi savet: Benzinac , dizelaš ili plin?

EGR Ventil: Sve o njemu

Polovni: BMW koji nije za preporuku

ODGOVORE i PITANJA ČITAJTE i NA MOM DRUGOM SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE)

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *