Rabljeni Golf dobra kupnja?

Golf, a posebno s dizelskim motorom, uvijek je vruća roba na tržištu. Ponuda je velika, ali je znatna i potražnja pa nema straha da ćete svoj primjerak prodavati godinama. I to unatoč tomu što je Golf skuplji od konkurencije. Cijene su zapravo vrlo šarene, što pokazuje i primjer dizelske Petice iz 2007. Traži se od 45.000 pa sve do 70.000 kuna.

Kako kupiti rabljeni auto

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

2-testovi-automobila-720x160px-1

Glavne mane, kao kod ‘bratskih’ Leona i Octavije, bili su gumeni oslonci prednjeg ovjesa (selen blokovi), koji ponekad ne izdrže ni 30.000 km, kod benzinaca termostat, a kod dizelaša mjerač protoka zraka.

Najsolidnija izvedba u klasi i izvrsna limarija jamči isplativost, pogotovo kod redovito održavanih primjeraka. Kod dizelaša je najvažnije provjeriti da kilometraža nije vraćena.

Nevolje s brizgaljkama uglavnom su bile povezane s lošim gorivom. Bilo je i kvarova sinkrona mjenjača. Prednji diskovi i spojka nisu bili problem, ali zbog razmjerno velike mase  treba ih temeljito provjeriti prilikom kupnje, jer ukazuju na stil vožnje i opće stanje. Nakon redizajna 2006. pouzdanost se povećala. Sve je kompaktno i precizno, dizelaš TDI pali ‘na prvi’ zub, u leru radi mirno, ako je redovito održavan.

Benzinci su dosta rijetki, a i ono što ih ima kod nas se uglavnom svodi na osnovni, pomalo slabašan 1.4 sa 75 KS, solidniji 1.6 sa 102 KS te 2.0 sa 200 KS u sportskom GTI.

Dizelaši su naravno popularniji, ali sa mnogo više kilometara, a bestseller je 1.9 TDI sa 90 i 105 KS. Razlika je u tlaku prednabijanja turbine, a u prvim serijama i sustavu ubrizgavanja. Slabija verzija u početku je imala visokotlačnu pumpu i klasične brizgaljke, a kasnije dobiva pumpa-brizgaljka sustav.

Na vrhu je snažni 2.0 TDI (140 KS) koji uz jači tempo voli popiti ulja, pa razinu treba kontrolirati češće. I imati rezervnu litru u prtljažniku, za svaki slučaj. Motor je identičan Passatovom pa i Golf nije bio imun na početne probleme s brizgaljkama. Odaberite 1.9 TDI jer je pouzdaniji.

Kako kupiti rabljeni auto

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Servis turbo punjača

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

Rabljeni: Seat Leon TDI

Rabljeni: Opel Vectra

Upozoravamo: Zrak u sistemu

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *