Rabljeni Golf V se teško prodaje!

Petica je skuplja od konkurenata, i mnogo se teško prodaje. Vlasnicima nije jasno zašto ne mogu brzo prodati, preprodati svoj Golf V, kada su uh pre kupnje svi uvjeravali kako dobro drži cijenu, i kako se kupci prosto otimaju o njega.

Citroen na Zagreb Auto Show-u 2016

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Pitanje iz Mostara: Što kupiti za 7000 eura?

logo-tst-hr

 

Golf, a posebno s dizelskim motorom, uvijek je vruća roba, ali za lopve. Kupci, koji su prinuđeni gledati aute stare više od 6-7 godina, nemaju puno novaca. Ponuda rabljenih je velika (posebno u posljednje vrijeme unesenih Petica), a potražnja je puno manja.

Zato znajte da ćete svoj primjerak prodavati mjesecima, kao što je danas slučaj s većinom ostalih rabljenih. I to unatoč tomu što je Golf popularniji od konkurencije. Cijene “Petice” su napuhane, i neralne.

Foto: Njuskalo.hr

borso-golf
Kod primjeraka s velikom i grublje odrađenom kilometražom iskusni mehaničari upozoravaju na stanje elektropokretača (paljenjem toplog motora koji tada teže pali i lagano trese) i mjenjača. Ispušta li zvukove i trese pri kretanju, to može ukazivati na potrebu zamjene zamašnjaka (trošak veći od 5000 kuna). Problem su u posljednje vrijeme upravo Petice iz unosa, od kojih mnoge imaju i više od 400.000 kilometara.

golf-pet

Dizelaši su naravno mnogo popularniji, najbolji su 1.9 TDI sa 90 i 105 KS. Razlika je u tlaku prednabijanja turbine, a u prvim serijama i sustavu ubrizgavanja. Slabija verzija u početku je imala visokotlačnu pumpu i klasične brizgaljke, a kasnije dobiva pumpa-brizgaljka sustav. Snažni 2.0 TDI (140 KS) koji uz jači tempo voli popiti ulja, pa nije za prepporuku. Agregat je identičan Passatovom pa i “Petica” nije bila imuna na probleme s brizgaljkama. Cijena zamijene preko 5.000 kuna.

Stoji da ima samo 74 000 km, a zapravo ima 400 000 km. Da li je to moguće provjeriti? Naravno da ne. Za lopove raj! Za vas? To je već malo teže pitanje, zar ne?

golf-v

Dizelaši su dosta bučni pri hladnom startu i u proseku imaju realnih 400 000 km. GOlfovi sa DSG mjenjačem ili 4motion pogonom treba izbjegavati. posebice ukoliko nije poznata povijest održavan, jer popravci mogu biti neugodno skupi, znatno iznad 10 000 kuna.

Tko može brzo prodati Golf V? Samo muljatori, koji vrate kilometra na pristojnih 150 000 km. Golfovi iz Nemačke su po pravilu baš takvi. Ukoliko niste našminkali vaš Golf, kupce će tražiti povećalom. Za iste novce racionalni kupci biraju mnogo mlađu Opel Astru H, sa manje kilometara, i sa puno boljim i pouzdanijim motorima.

Toyota na Zagreb Auto Show 2016.

Citroen na Zagreb Auto Show-u 2016

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Pitanje iz Mostara: Što kupiti za 7000 eura?

2 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *