Rabljeni Hyundai loš izbor?

Hyundai Getz se na našem tržištu prodavao od 2003. do 2008., tipičan je korejski auto niže klase.  Statistike ADAC-a i Dekre, po kojima je Getz, po pouzdanosti, malo iznad prosjeka klase ukazuju da ovaj Hyundai i nije tako loš auto. Problema je bilo s upravljačkom elektronikom, blokadom motora, alternatorom i zamašćivanjem svjećica. Navedeni problemi su navodno riješeni 2004.

Rabljeni Golf dobra kupnja?

Rabljeni: BMW koji nije za preporuku

2-testovi-automobila-720x160px-1

Tko imalo poznaje situaciju u autoindustriji dobro zna da su korejski auti dokazali svoju izdržljivost i pouzdanost. Hyundai je možda i najbolje ispekao zanat u toj kategoriji, pa još ima dosta vlasnika koji su zadovoljni svojim Getzom. Problem je što ga je iznimno teško prodati.  Prisustvo korozije i loša kvaliteta plastike odbijaju kupce, da li je samo to problem?

Većina vlasnika Hyundaija, a to vrijedi i za mnoge ostale marke, nakon isteka garancije ovlaštene servise zaobilazi u širokom luku. Tada se, pogotovo kod korejskih marki javlja rizik da su održavani dijelovima sumnjive kvalitete najčešće kineskog podrijetla. Uglavnom to može ugroziti reputaciju solidne pouzdanosti.

motor-hyundai

Loše održavani Getz je bure bez dana. Nužan je, dakle, oprez kod kupnje rabljenih primjeraka, kod kojih se ne može utvrditi slijed servisnog održavanja. Čak ni servisna knjižica vam nije garant da će vas auto dobro služiti-

Pregled, naravno, treba početi od motora. Dizelaš 1.5 CRDI sa 3 klipa nije za preporuku.  Limarija Getza je tek prosiječna, nije na svim mijestima dobro zaštićena od hrđanja. Renault Clio, Peugeot 206 i FIAT Punto su ti mnogo bolji.

Najvažnije je biti siguran da automobil nije pretrpio sudar, odnosno da nije naknadno lakiran.

Odlučite li se za benzinac (1.1 ili 1.4), treba znati da bez plina troši oko 7 litara na otvorenoj cesti dok u gradu traži 8 do 9l.

Najgora opcija je primjerak s plinom, jer ga ovi motori ne podnose baš najbolje, i imaju često vraćene kilometre.

Ako radite mnogo kilometara, razumljivo je da ćete ugraditi gas, ili kupiti Getz sa već ugrađenim gasom (ja to ne mogu preporučiti, ali u muci, vrag i muhe ždere). Naravno, tada treba paziti da je instalacija uredno ugrađena i održavana, sa svom pratećom dokumentacijom.

Motor 1.4 na visokim okretajima postaje dosta bučan, zbog slabije zvučne izolacije. Kod prvih serija znala je sporadično zakazati pumpa za vodu, pa kupuje li se primjerak iz rane faze proizvodnje pažnju treba obratiti na sustav hlađenja motora. Najslabija inačica 1.1 nema dovoljno snage, i u proseku su motori nakon 200.000 km na izdisaju.

 

Rabljeni: Fiat Croma – Mane i prednosti

Rabljeni: BMW koji nije za preporuku

Rabljeni Golf dobra kupnja?

Rabljeni: Opel Vectra

Rabljeni: Opel Vectra B 690 EUR

ALFA ROMEO 75 istinski predak nove Giulije

Rabljeni: Seat Leon TDI

Ovo je 5 stvari koje morate provjeriti na autu

Rabljeni Golf V se teško prodaje!

2-testovi-automobila-720x160px-1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *