Rabljeni: Opel Vectra B 690 EUR

Rabljena Opel Vectra iz 1998. godine samo 690 EUR-a. Ako kupujete Vectru B, benzinci su bolja opcija od dizelaša. Ova Vectra je iz 1998.god, ima TUV.  Opeli više nisu sinonim za kvalitetu poput ‘neuništivih’ Ascona i Rekorda iz 60-ih i 70-ih, ali su i dalje uvjerljivi.

logo-tst-hr

Potvrda za to je i Vectra B.  Modeli koji su najviše narušili ugled Opela su Astra prve i Vectra druge generacije, dakle ova o kojoj pišem. VW Passat odista jeste bolji, ali je i skuplji.  Stoji da je s Vectrom B bilo dosta početnih nepravilnosti, Najneugodniji su bili s razvodnim mehanizmom.

vectra-oglas

Bilo je i kvarova servouređaja i zupčaste letve volana, ali ipak manje nego u Corsi i Astri toga doba, prosto jer Vectra B nije gradska jurilica. Drugim rječima, Vectra B nije nimalo kvalitetnija od Astre.

Bilo je problema sa klima uređajima i prednjim selen blokovima. Kod elektrike je problema bilo s alternatorom, a kod elektronike je problema bilo s upravljačkim modulom, elektroničkom blokadom, pa i sa lambda sondom.

Vectra B ima izvrsnu aerodinamiku (0,28). Problemi s napinjačem i vodilicom zupčastog remena prve serije Vectre B izazivali su njegovo preskakanje te sudar klipova i ventila.

Zato kod benzinskih modela 1.6 16V i 1.8 16V, nakon kupnje preporučljivo je odmah izmijeniti zupčasti remen, zajedno s napinjačem, pratećim valjkom I vodilicom, kao uostalom i kod svakog drugog rabljenog vozila koji nema lanac.

Automobil na slikama, nalazi se u Drezdenu. Prodavca možete kontaktirati putem mejla, Facebook-a, link je dole:

http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/opel-vectra-b-1-6-tuev-bis-jili-2017-mit-klima/409519083-216-3839