Svaki peti automobil pada na tehničkom

Svaki peti automobil pada na tehničkom, ali nestvarno zvuči podatak da je 14.852 vozača palo zbog sitnice za koju mnogi nisu ni svjesni da je obvezna.

 

Ne zvuči dobro što je od gotovo 1,6 milijuna grešaka, njih čak 471.681 vezana uz probleme s kočnicama, ni da se na tehničkim pregledima pojavilo 43.035 vozila s oštećenim gumama. Izvor: jutarnji.hr

Statistika koju je objavio Centar za vozila Hrvatske pokazuje da se lani do stanica za tehnički pregled dokotrljalo 2,1 milijun vozila, a neispravnima je proglašeno njih čak 439.999. Svako peto.

Na prvu, to zvuči zastrašujuće, ali ne treba odmah čupati kosu od užasa. Prošlogodišnja statistika, naime, nije ništa lošija od one iz 2016., a i ta je bila jednako porazna kao i ona u 2015… I tako redom.

Prošle godine nije došlo ni do kakve posebne havarije jer u Hrvatskoj nije baš nikakva novost kad više od 20 posto vozila ne prođe tehnički iz prve. Pa ni kad se na ovih 439.999 vozila koja nisu prošla tehnički u prosjeku uoči popriličnih 3,6 grešaka.

greške Ipak, to što smo se navikli na loše vijesti rezultate tehničkih pregleda ne čini ništa ljepšima. Posebno u oko upada što je najveći broj grešaka uočen na uređajima za kočenje.

Od ukupno 1,579.100 zabilježenih grešaka, njih čak 471.681 ili 30 posto vezano je uz probleme s kočnicama, što već na prvu izaziva jezu. Ništa spokojnije ne zvuči ni broj od 181.462 greške u rubrici “Osovine, kotači, pneumatici i ovjes”. Svejedno, nismo se odlučili pisati o tome da je riskantno izaći na cestu i tvrditi da tamo vrebaju opasni automobili s “ćelavim” gumama i bez kočnica, koje se pred pješačkim prijelazom ili kolonom automobila mogu zaustaviti samo uz Božju pomoć. Iako ni to, pokazuje statistika, ne bi bilo promašeno.

No, umjesto pisanja jadikovki i zgražanja nad očito lošim, zatražili smo od Centra za vozila Hrvatske dodatne podatke kako bismo preciznije vidjeli o kakvim je sve greškama riječ. Odnosno, što se sve, primjerice, krije u kategoriji “Uređaji za osvjetljavanje” u kojoj je lani zabilježeno čak 352.739 grešaka. Ili u kategoriji “Oprema vozila”, u 2017. zaslužnoj za 65.291 grešku.

Ozbiljna boljka: Prosječna starost iznosi 12,95 godina

Prosječan automobil na tehničkom pregledu u 2017. bio je star 12,95 godina, čime je oboren još jedan neslavni rekord. Baš nikad se naši vozači nisu vozili u starijim autima. Time je nastavljen crni niz još od 2007. kad je prosječna starost brojala 9,83 godine. A to je veliki problem jer statistika jasno pokazuje da tehnička ispravnost dramatično kopni s godinama. Primjerice, najmanje neispravnih starijih od deset godina imala je Toyota (19 posto), no i s tim rezultatom bila bi na kraju poretka kad je riječ o automobilima mlađima od pet godina.

7 najčešćih grešaka

Kočnice

Na 120.550 automobila uočeni su nedostaci vezani uz neravnomjeran ili nedovoljan rad parkirne kočnice kada često tek treba očistiti i podesiti stražnje bubnjeve (150 kuna). Problemi s radnim kočnicama (83.386 automobila) često su vezani uz koroziju koja se može riješiti tokarenjem diskova (250 kuna)

Svjetla

Velik broj automobila s razdešenim nagibom kratkog (80.444) i dugog svjetla (50.457) najčešće je posljedica kupnje najjeftinijih, već u startu neispravnih zamjenskih farova. U 10.936 slučajeva problem je bio u zamućenosti stakla, što se za 100 kuna riješi poliranjem.

Ovjes i kotači

Loše ceste razlog su za čak 20.130 automobila s problematičnim ovjesom. Tu često nema druge, nego uložiti u nove kugle (od 100 kuna), selene (od 50 kuna)…, pa makar bili i zamjenski. Problem s istrošenim gumama (17.940 grešaka) može se riješiti kupnjom rabljenih (500 kuna)

Eko test

U čak 38.367 slučajeva eko test uopće nije bilo moguće napraviti zbog zauljenosti motora ili oštećenja ispuha. Kako se ponavljanje eko testa plaća, najjeftinije se prethodno uvjeriti da barem nema vidljivih problema. Pomaže i pranje motora…

Motor i ispuh

Velik broj padova na eko testu povezan je s lošim stanjem motora te pogotovo s propusnošću ispušnog sustava (24.203 automobila). Problemi s ispuhom često se mogu prevenirati varenjem (50 kuna), a ni zamjena nije preskupa. Zamjenski lonac s ugradnjom stoji 300 kuna

Karoserija

Ozbiljnija korozija na karoseriji utvrđena je u 18.762 slučaja, što i ne čudi s obzirom na starost automobila. Kod većih oštećenja pomaže isključivo zamjena (blatobrani, rubnjaci, pragovi), a kod manjih se podvozje može zaštititi bitumenom. Ta operacija stoji od 1500 kuna naviše

Oprema

Komplet obavezne opreme (180 kuna) mnogima je lani mogao pomoći da prođu tehnički. Čak 14.852 vozila pojavilo se na tehničkom bez kompleta rezervnih žaruljica, kutija prve pomoći nedostajala je u 13.442 vozila, reflektirajući prsluk nije nađen u 2952 vozila…

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.Net

Ako ste iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Austrije, ili Makedonije, cena odgovora je 25 evra, a placate prosto preko WESTERN UNION-a. Ako želite odgovor za 24h, onda je 40 evra, u protivnom rok je u proseku 7 radnih dana. Navedete samo Aleksandar Todorović, Beograd, Srbija. Kad sam u Puli, onda Aleksandar Todorović, Pula, Hrvatska 🙂

Cena je tri puta veca preko PayPal-a, dakle 75 evra.

western

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Menjam kola na 2 godine

Polovni automobili: Civic ili S60?

Yaris, Jazz ili C3?

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Pitanje iz Mostara: Što kupiti za 7000 eura?

Rabljeni Scenic, C4 ili 500L?

Rabljena Škoda Yeti TSI loša kupnja?

Koji je bolji: Astra H ili Focus II?

Pitanje iz Splita: Da li Volvo XC60 vrijedi 39.000 evra?

Pročitajte i ostale odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Da li da menjam Scenic za Lagunu?

Peugeot 308 sa motorom 1.6 VTi nije za preporuku?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Polovan BMW X3 ili Corolla 1.6?

Šta kupiti: Nov Sandero ili polovan auto?

Dopada mi se Zafira i C-Max: Koji je bolji?

Đorđe Živković: Izgleda da je nameštena priča oko VW-a

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *