TESTIRALI SMO: Kia Pro Cee’d 1.6 CRDi

Kia iz godine u godinu proizvodi sve kvalitetnije automobile. Europsku konkurenciju su odavno pobijedili. Kia sada drsko napada najveće japanske brendove. Automobili marke Kia su u Hrvatskoj sve popularniji. Kia se prodaje bolje od Honde, Mazde i Suzukija.

Jeste li vjerovali prije samo deset godina da će ovaj korejski brand pod Hyundaijevom kapom napredovati toliko brzo? Ovo spretno osmišljeno vozilo služi na čast znaku koji nosi. Možda neočekivano, pro_cee`d je zabavniji za vožnju i u cjelini zreliji, bolji i atraktivniji od svog ljutog konkurenta Hyundija i30.

Tekst i foto:

Aleksandar Todorović, urednik sajtova www.najboljiauto.com i www.testoviautomobila.net

Kompletan test pročitajte na hr.N1info.com (kliknite ovdje) ili dole na link:

TESTIRALI SMO: Kia Pro Cee’d 1.6 CRDi

N1-automobili-960x160

logo-tst-hrKvalitetan, brz i atraktivan – tako bi se u najkraćem mogao opisati testirani pro_cee`d. Kia pro_cee`d s motorom 1.6 CRDi, prilično je dobra kupovina koja konkurenciji i dalje zadaje veliku glavobolju. Znajte i to da će vam 136 KS osigurati sasvim dovoljno zabave za upravljačem, čak i više nego vam treba. Srce kuca brže čim vidite ovaj auto. Ako ga provozate, može se izroditi i mnogo ozbiljnija ljubav. Zato oprez, obuzdajte emocije, “nemojte” ići na test vožnju, ako niste spremni ostati praznih džepova. Ja sam vas upozorio, a vi kako želite.

aleksandar-todorovic

Aduta ima puno. Jamstvo od čak sedam godina je i dalje glavni mamac za kupce, ali i sve bolja pouzdanost i imidž ovog branda u Europi i Hrvatskoj. Kada sam testirao prve Kije prije jednog desetljeća, komentari su bili sve samo ne dobronamjerni. Svi su mi spočitavali da pretjerujem što uspoređujem Kiju s automobilima poput Citroëna, Fiata i Peugeota, a pokazalo se, poslije skoro jednog desetljeća, da sam itekako bio u pravu jer Kia je danas moćna i prodaja joj je bolja iz mjeseca u mjesec, dok spomenuti brandovi imaju silne probleme.

testoviautomobila.net

A gdje je danas Kia? S pro_cee`d-om prilično visoko i iznad brojne konkurencije. Kia još nije dostigla Toyotu i Mazdu kada je pouzdanost u pitanju (mada neke statistike to demantiraju), nije ni Hyundai, ali statistički podaci ukazuju na to da su ovi automobili iz Slovačke i Koreje sve kvalitetniji. Vrijede više nego što koštaju.

palac-goreIma ih toliko mnogo, da bi u ovom trenutku bilo nepristojno sve ih nabrajati (i konkurencija valjda treba prodati neki automobil). Odličan, štedljiv motor (prosječna potrošnja na testu je bila okruglo šest litara) koji je dovoljno elastičan. Stabilan, dinamičan i neutralan auto, koji se lako vraća na putanju kad pretjerate s gasom. Dobre, postojane kočnice koje se lako doziraju. Moderan, originalan i privlačan dizajn. Vrhunska ergonomija, i kvalitetni materijali u interijeru. Jamstvo od sedam godina je postalo zaštitni znak Kije. Umjereni troškovi održavanja. Vrlo dobra udobnost, i ergonomska sjedala svako putovanje čine ugodnim. Ne krade se, tako su vam troškovi za kasko dva puta niži nego, recimo kod Golfa VII. Iznenađujuće dobar audio uređaj, zvučnici vrlo dobre kvalitete. Zadovoljavajuća paleta motora. Dobro posloženi paketi opreme.

palac-dole (1)Kvaliteta nije na razini Toyote, Mazde i Honde. Nedovoljno dobra zvučna izolacija na brzinama preko 160 km/h. Brži pad vrijednosti od japanske konkurencije. Dužina i širina snopa farova ispod prosjeka klase. Slabiji turbo dizel od 90 KS nema dovoljno snage, ali je dovoljno elastičan. Na zadnjem sjedištu neki modeli iz kompaktne klase nude više mjesta za glavu. Zvuk motora nije ugodan preko 3.000 o/min. Mjenjač je precizan, ali je za nijansu sporiji od onoga u Hondi, Mazdi, Fordu ili BMW-u. Bilo bi dobro da je šesti stupanj još dulje izračunat, jer ovaj automobil je “izuzetno naporno” voziti sporije od 180 km/h. Kia pro_cee`d je toliko bolji od prethodnog modela da je zaslužio novo ime, jer su mu sa starim nazivom dometi limitirani kada je rejting imidža u pitanju. Izmislite još neku “manu po želji”, čisto da popunimo ovaj pasus, i da me ne bi optužili da sam postao zaljubljenik u korejske automobile, jer ja jako cijenim sve vrhunski izrađene automobile pa makar dolazili i s Marsa. Šteta što Kia ne nudi neki snažniji dizelaš, recimo 2.0 CRDI za pro_cee`d. Otežana dalje preprodaja ne treba vas udaljiti od kupnje Kije, ali na meni je da vas na to upozorim. Hyundai ima bolji imidž.

testoviautomobila-net-kia

Kompletan test pročitajte na hr.N1info.com (kliknite ovdje) ili dole na link:

TESTIRALI SMO: Kia Pro Cee’d 1.6 CRDi