Testoviautomobila.NET: Audi je predstavio novi A5

Novi Audi A5 Coupe je pred vama: udobniji, bezbedniji, kvalietniji i moderniji.  Genije dizajna Walter de Silva virtuozno je 2007. iskrojio prvu, dosad aktualnu generaciju A5 koji se na tržištu suprotstavio BMW-u Serije 3 Coupe .  Novi A5 je zadržao svoje prepoznatljive linije. Jednostavno svaki Audi mora ostati Audi.  Mi novinari tada smo prije devet godina izgled Audija A5 ocijenili vrlo decentnim, uspješnim i zavodljivim, a on je takav i sada.

TESTIRALI SMO: Jaguar XF 2.2d

logo-tst-hr

U motornoj ponudi zastupljena su dva 2,0-litrena turbo benzinca od 190 i 250 KS, dizelski 3.0 V6 TDI od 218 KS i 270 KS dok je najsnažniji u ponudi 3,0-litreni V6 benzinac od 355 KS u model S5 coupe koji serijski dolazi s pogonom na sva četiri kotača i koji do 100 km/h stiže za tek 4,7 sekundi.

novi-a5

Ovisno o modelu nude se 6-stupanjski ručni mjenjač te 7 i 8-stupanjski mjenjač s dvije spojke. Prodaja novog Audija A5 u Europi započinje ove jeseni sa serijskom svom silom opreme za sigurnost i udobnost.

A5-kokpit

A4 pa ima ponešto drugačije oblikovane prednje farove od limuzine, neobično spušten prednji kraj s velikom „grbom“ na poklopcu motora što djeluje dosta neobično, te dodatno istaknuti „val“ koji se proteže cijelom bočnom linijom kao i kod prethodnika.

Novi je model 60 kg lakši od prethodnika, ima dulji međuosovinski razmak što znači i više prostora za koljena na stražnjoj klupi, te bolju aerodinamiku karoserije (0,25), a dobro znamo da je tu Audi najbolji.

TESTIRALI SMO: Jaguar XF 2.2d

logo-tst-hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *