Upozoravamo: Zrak u sistemu

Rabljeni automobili zahtevaju redovitu brigu. Izmjena ulja nije dovoljna, potrebno je puno više učiniti za vaš omiljeni auto. Ako tekućina nije u jednom “komadu”, tj. ako negdje ima branu, cir­kulacije neće biti.  Ako je mehanički kvar, onda je problem u blokiranom termostatu, koji ne propušta cirkulaciju. Onaj drugi kvar, ako ga se tako može nazvati zove se zračni mjehur.

Foto: Aleksandar Todorović

Kako uočiti neispravnost amortizera?

logo-tst-hr

Zračni mjehur nastaje kada motor izgubi veću količinu vode, ili u slučaju kad kod potpunog ispuštanja stare tekućine, netko tko je nalio novu, nije odzračio sistem hlađenja, na motoru na kojem se to mora napraviti.  To se čak može desiti i iskusnim majstorima, kada puno žure.

Iako će vam se činiti da je sve u redu, jer ste ulili antifriz (vodu nikada nemojte ulivati) do oznake na posudici, kad bi imali skener, vidjeli bi da tekućina nije prodrla u sve prostore gdje treba biti.  Što onda učiniti?

U tom slučaju treba zrak istisnuti iz sistema. To se može učiniti i kad je motor u radu.

Kada je motor ugašen, hladan – potražite na vrhovima gor­njih cijevi vode ili onima koji vode u kabinu, malene ventile okruglog oblika, nareckane po obodu.

Kad ste ih našli, otpustite ih nekoliko krugova i pušite u posudicu ili hladnjak vode, tako da us­nama potpuno obuhvatite otvor i da sav zrak koji upuhnete učini tlak na te­kućinu.

Oprez ako ste ulili svježi antifriz. Ne­mojte se oblizivati ako vam ostane na ustima, nego is­perite vodom. Ako ste dobro puhali, ubrzo će kroz otvorene ventile početi iz­laziti mjehurići zraka. Kad kroz otvore poteče samo tekućina, zavrnite ventile. Vaš posao je završen.

Oba­vezno pogledajte nivo u po­sudici, jer će je trebati na­doliti. Nakon svega ne na­puštajte radno mjesto dok motor ne dobije radnu temperaturu i dok se ne upali ventilator hlađenja. To će biti znak da je sve u redu.

 

Oznake na gumama

Rabljeni: Seat Leon TDI

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

logo-tst-hr

ulje-dolevanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *