VW prekršio zakone o zaštiti potrošača u EU

Među prekršenim propisima je i Direktiva o prodaji potrošačkih roba i jamstvima, koja zabranjuje tvrtkama privlačenje kupaca preuveličavanjem ekoloških performansi, kao i Direktiva o nepoštenoj poslovnoj praksi, a obje se primjenjuju diljem EU-a.

Europska komisija utvrdila je da je automobilski koncern Volkswagen prekršio zakone o zaštiti potrošača u 20 zemalja Europske unije varanjem na testovima emisija štetnih plinova, objavio je njemački dnevni list Die Welt pozivajući se na izvore iz Komisije. Izvor: hrt

Dajte mi savjet: Benzinac , dizelaš ili plin?

 

Europska komisija priopćila je da je povjerenica za industriju Elzbieta Bienkowska u više navrata pozvala Volkswagen da razmisli o dobrovoljnom plaćanju kompenzacija, ali bez ohrabrujućeg odgovora te kazala da će nacionalni sudovi utvrditi imaju li potrošači zakonsko pravo na naknadu.

Povjerenica za zaštitu potrošača Vera Jourova surađuje s udrugama potrošača u erupskim zemljama kako bi pritisnula Volkswagen da plati kompenzaciju klijentima u Europi zbog skandala s dizelskim motorima, kao što je učinio u SAD-u.

Volkswagen je obećao da će vlasnicima VW dizelskih vozila u SAD-u nadoknaditi milijarde eura, ali je odbacio pozive za sličnim nadoknadama za 8,5 milijuna takvih vozila u Europi, gdje su različiti pravni propisi oslabili šanse za isplatama.

TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

logo-tst-hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *