Zbog EU Hrvatska ne može spriječiti uvoz rabljenih!

izračun trošarina za unos polovnih automobila računa se na isti način kao i za nove, ali tako da se iznos trošarine umanjuje za određeni postotak padu vrijednosti rabljenog vozila prema tablici koju će Ministarstvo financija donijeti naknadno. Prema sadašnjoj, u Pravilniku o primjeni zakona rabljeni automobili, pa čak i oni stari osam godina s relativno velikim ispustom CO2, primjerice, Mercedes C-klasa iz 2008. s 160  g/km CO2, pojeftinili bi. A takvi se automobili stari oko 10 godina najčešće unose. Time se posredno i dalje potiče unos starih i “prljavih” automobila iz EU, kojih se zapadnoeuropska tržišta žele riješiti nauštrb većoj prodaji novih automobila u Hrvatskoj. Izvor: N1.

2-testovi-automobila-960x160px-1

I to je posljedica našeg članstva u EU, jer Hrvatska mora poštovati sudsku praksu Suda EU prema kojoj se pri oporezivanju unosa rabljenih auta mora uzeti u obzir stvarna amortizacija vozila i iznos trošarine ne smije biti veći od samog ostatka vrijednosti rabljenog auta. Prema tome, Hrvatskoj su, kao članici EU, ruke izgleda vezane jer se ne može zaštititi od unosa starijih auta koji su nesigurniji i veći zagađivači te stare naš vozni park kojem je prosjek s 9,7 godina 2008. pao na 12,5 godina.

Upravo je potrebna suglasnost članica EU razlog što se i najavljena mogućnost odbitka PDV-a za kupnju i eksploataciju osobnih automobila poduzetnika razlog zbog kojeg se odgodila njegova primjena za godinu dana.

Jedna od dobrih odredbi novog zakona jest uvođenje institucije registriranog trgovca rabljenim vozilima, čime se želi uvesti u red dosadašnja siva zona unosa auta iz EU. Registrirani bi trgovci umjesto Carinske uprave imali ovlast naplaćivanja trošarina, dok bi ih Carina samo nadzirala. Isto tako, država želi zaustaviti legalno varanje na plaćanju PDV-a na polovna vozila.

 

Željko Vukmanović je komentirao: Nemogu vjerovat da se uvijek govori sve najgore o polovnim automobolima koji se uvoze u Hrvatsku a zaboravlja se reći da je gotovo svaki taj auto bolji od mnogih starih auta koji se voze po našim cestama….a uostalom ti auti se voze i vani,naravno da prođe tehnički pregled koji je uveliko rigorozniji od našeg….i sve u svrhu da se kupi novi auto..

ma da…pa tko ga može kupit sa plaćom od 3-4 tisuće kuna….može…ali na kredit….a doma će strugat žbuku sa zidova da se prehrani…..ahh…nebi više….

Rabljeni Passat koji nije za preporuku

Rabljeni Golf dobra kupnja?

Kako kupiti rabljeni auto

Ovo su najbolji i najgori rabljeni automobili

Brtva glave motora Stoji od 100 do 500 kuna

Servis turbo punjača

Filtar čestica čađe izaziva opasno razrjeđivanje ulja

Rabljeni: Seat Leon TDI

Rabljeni: Opel Vectra

Upozoravamo: Zrak u sistemu

Kako uočiti neispravnost amortizera?

Popravak letve volana ili zamjena novom?

2-testovi-automobila-720x160px-1

liko rigorozniji od našeg….i sve u svrhu da se kupi novi auto..


ma da…pa tko ga može kupit sa plaćom od 3-4 tisuće kuna….može…ali na kredit….a doma će strugat žbuku sa zidova da se prehrani…..ahh…nebi više….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *